Aşırı sağcı parti seçimlere katılmak için sahte imza ibraz etmiş

Mayıs ayında gerçekleşecek Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinden aday göndermek isteyen partilerin vatandaşlardan en az 2 bin imza toplamaları gerekiyor.

Google Haberlere Abone ol
Aşırı sağcı parti seçimlere katılmak için sahte imza ibraz etmiş

Mayıs ayında gerçekleşecek Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinden aday göndermek isteyen partilerin vatandaşlardan en az 2 bin imza toplamaları gerekiyor. Aşırı sağcı ProNRW partisi ise resmi verilere göre geçtiğimiz perşembe gününe kadar toplam 4 bin 600 imza toplamış gözüküyor. Ancak bu imzalar hakkında ortaya atılan iddialar partiyi zora sokacağa benziyor. İddialara göre imzaların bir kısmı sahte. Soruşturmayı yürüten Hagen Savcılığı geçtiğimiz hafta ev baskınları yaptı ve elde edilen belgeler incelendi.

Parti tarafından daha önce gerekli makamlara sunulan imzaların bu makamlardaki denetimlerde şüpheyle karşılandığını, zira bu imzaların pasaporttaki imzalarla uyuşmadığı ortaya çıkmıştı. Görevliler ise şüpheye binaen imzası bulunan kişileri telefonla aramış, bu şahıslar ise böyle bir imza atmadıklarını söylemişlerdi. Aynı iddia diğer ırkçı parti ‘Republikaner’ hakkında da söz konusu.

Der Spiegel’in haberine göre ProNRW yetkilileri kendilerinin sahte imza attıklarına dair iddiaları yalanlarken, Republikaner yetkilileri de bu iddiayı inceleyeceklerini söylüyorlar. AP seçimleri 25 Mayıs tarihinde yapılacak. CİHAN

Yorumlar