Ashton: Birleşik Bosna-Hersek'in AB'de hak ettiği yeri almasını istiyoruz

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, "Birleşik, istikrarlı, müreffeh ve çok milletli bir Bosna-Hersek'in AB içinde hak ettiği yeri almasını istiyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Ashton: Birleşik Bosna-Hersek'in AB'de hak ettiği yeri almasını istiyoruz

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, "Birleşik, istikrarlı, müreffeh ve çok milletli bir Bosna-Hersek'in AB içinde hak ettiği yeri almasını istiyoruz." dedi.

Saraybosna'daki temaslarının ardından basın toplantısı düzenleyen Catherine Ashton, AB üyeliğinin toplumun tamamı tarafından desteklenmesi ve herkes için öncelik olması gerektiğini söyledi. Ashton, bu yolda Bosna-Hersek'e destek sözü verdi.

Bosnalı vatandaşların istihdam imkanı, büyüyen ekonomi, çalışan bir sosyal güvenlik sistemi, hukukun üstünlüğü ve etkin bir adalet sistemi istediklerine vurgu yapan Ashton, Bosnalı liderlerin bu haklı beklentileri karşılaması gerektiğini söyledi. Ashton, "Liderler, etnik ayrılıklara odaklanmak yerine, bu harika ülkedeki halkın çıkarları için çalışmalılar." diye konuştu.

Bosna-Hersek'in Avrupa Birliği'ne üyelik yolunda komşularına göre ciddi anlamda geride kaldığına dikkat çeken Ashton, Bosnalı liderlere siyasi iradelerini göstererek sorumlulukları yerine getirmesi çağrısında bulundu. CİHAN

Yorumlar