ASELSAN’ın yurt dışındaki en büyük yatırımı hizmete hazır

Türkiye'nin Kazakistan Büyükelçisi Ömer Burhan Tüzel, ASELSAN, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Kazak savunma sanayi kuruluşu Kazakistan Engineering’in ortak kuruluşunun ilk fabrikasının hizmete hazır olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
ASELSAN’ın yurt dışındaki en büyük yatırımı hizmete hazır

Türkiye'nin Kazakistan Büyükelçisi Ömer Burhan Tüzel, ASELSAN, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Kazak savunma sanayi kuruluşu Kazakistan Engineering’in ortak kuruluşunun ilk fabrikasının hizmete hazır olduğunu söyledi. Büyükelçi Tüzel, Kazakistan – ASELSAN Engineering Şirketi’nin (KAE) üretime başlayacak fabrikasının 10 Aralık’ta Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımıyla törenle hizmete açılacağını bildirdi.

Kazakistan Savunma Sanayi Kuruluşu Kazakistan Engineering, Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve ASELSAN ortaklığı ile Şubat 2011'da kurulan şirket ilk meyvesini verdi. Kazakistan – Aselsan Engineering Şirketi’nin (KAE) ilk fabrikası hizmete hazır.

Türkiye'nin Kazakistan Büyükelçisi Ömer Burhan Tüzel, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, fabrikanın ASELSAN tarafından yurt dışında yapılan en büyük yatırım olduğunu söyledi.

Türkiye ve ASELSAN için önemli olan bu projenin Kazakistan ile olan ilişkilere yeni bir boyut kazandırdığını kaydeden Büyükelçi Tüzel, bu yatırımın savunma sanayi alanında Türkiye'nin Kazakistan'a ilk yatırımı olduğuna dikkat çekti. İlk etapta Türkiye'den getirilecek parçaların montajıyla yapılacak üretimin, çok kısa zamanda Astana'da da başlayacağını belirten Türk Büyükelçi, Kazakistan sanayisine de hem teknoloji, hem yan sanayi ve hem de istihdam konusunda büyük destek sağlayacağını vurguladı.

Büyükelçisi Ömer Burhan Tüzel, KAE’nin fabrikasının 10 Aralık’ta Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımıyla törenle hizmete açılacağı bilgisini de verdi.

KAE’nin başkent Astana yakınlarındaki fabrikasında Gece Görüş Silah Nişangâhı/Gözlük ve Dürbünü, Gündüz Görüş Nişangâhı ve Termal Kamera/Silah Nişangâhı sistem ihtiyaçlarını karşılamak üzere 3 ayrı ürün grubuna ait cihazları üretecek. Şimdiye kadar 36 milyon dolar yatırım yapılan fabrikada Faz-1 ve Faz-2 üretim hatları tamamlandı. 2014 yılı içerisinde ise Faz-3 üretim hattının tamamlanması için 8 milyon dolar daha yatırım yapılacak.

Kazakistan Engineering Başkanı Bolat Smagulov ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Tohumcu'nun imzasıyla kurulan KAE’de Kazakistan Engineering yüzde 50, ASELSAN yüzde 49 ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı ise yüzde 1 hisseye sahip.
CİHAN

Yorumlar