Arnavutluk'ta bin 500 yetimin bayramı vardı

Kimse Yok Mu Derneği Arnavutluk’ta “Yetimler Günü” münasebetiyle düzenlediği programda 36 ilden, başkent Tiran'a gelen bin 500 çocuğu çeşitli hediyelerle, ailelerini ise dağıttığı gıda ve yardım paketleri ile sevindirdi.Arnavutluk’ta...

Google Haberlere Abone ol
Arnavutluk'ta bin 500 yetimin bayramı vardı

Kimse Yok Mu Derneği Arnavutluk’ta “Yetimler Günü” münasebetiyle düzenlediği programda 36 ilden, başkent Tiran'a gelen bin 500 çocuğu çeşitli hediyelerle, ailelerini ise dağıttığı gıda ve yardım paketleri ile sevindirdi.

Arnavutluk’ta faaliyet gösteren Compassion (Şefkat) Derneği işbirliği ile düzenlenen etkinliğe, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Arnavutluk Meclis Başkanı İlir Meta, ABD, Kuveyt ve Katar Büyükelçileri, UNESCO temsilcileri ile birlikte ülkenin önde gelen isimleri katıldı.

Arnavutluk'un 100. yılı için bestelenen Xhomadini şarkısının 100 yetim çocuk tarafından seslendirildiği gecede, görme engelli Diego Zelka'nın şarkısı izleyicilere duygulu anlar yaşattı.

ARNAVUTLUK BAŞBAKANI'NDAN KİMSE YOK MU'YA TEŞEKKÜR

Ülkeye emanet edilen yetim çocuklar için 2006'dan bu yana 20 Mayıs'ın “Yetim Günü” olarak kutlandığını belirten Arnavutluk Başbakanı Rama, "Organizasyonda emeği geçen Kimse Yok Mu Derneği, Compassion Derneği ve Arnavutluk Milli Yetimler Derneği’ne teşekkür ediyorum. Bugünden itibaren bizler de yetimlerimiz ve aileleri için özel çalışmalar gerçekleştireceğiz. Yetimlerimizin ekonomik ve sosyal hayatlarında onlara destek olacağız. Yetimler Bayramı’nda bu organizasyon vasıtasıyla salondaki yetimlerin ve tüm yetimlerimizin bayramını kutluyorum." şeklinde konuştu.

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da organize edilen bayramda bir konuşma yapan Meclis Başkanı İlir Meta ise “Belki babalarınız burada yanınızda yok ama bizler burada onların yokluklarını sizlere hissettirmemek için çabalayacağız. Kimse Yok Mu Derneği’ne böyle bir organizasyonu gerçekleştirdiği için çok teşekkür ediyorum. Arnavutluk Millet Meclisi olarak bu organizasyonun hamiliğini yapmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

Kimse Yok Mu adına bir konuşma yapan Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Metin Çetiner ise, "Türkiye ve Arnavutluk'un dostluğu, kardeşliği çok eskilere dayanmaktadır. Halen Türkiye'de yaşayan Arnavut kökenli kardeşlerimiz olduğu gibi Türk kökenli kardeşlerimiz de var. Arnavutluk’ta kendimizi ülkemizde gibi hissediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kimse Yok Mu'nun kardeşlik ve sevgi için 110 ülkede insanların dinine, rengine bakmadan yardım faaliyetlerine devam ettiğini aktaran Çetiner, "Eğitim, sağlık, insani yardım ve kalıcı yardımlar için çalışıyoruz. Dünyanın dört bir yanında ‘yetim projeleri’ ile onları desteklemek, geleceklerini daha sağlam temellere oturtmak için çabalıyoruz. Böyle bir günde yetim kardeşlerimizle olmaktan dolayı çok mutluyuz." şeklinde konuştu.

Kimse Yok Mu heyeti programın ardından Arnavutluk Meclis Başkanı İlir Meta'yı ziyaret etti. Dedesinin 50 yıl Türkiye'de kaldığını, torunlarının da Türkçe öğrendiğini söyleyen Meta, "Uluslararası bilinirliği ve tecrübesi olan Kimse Yok Mu ile ‘Yetim Bayramı’nda bir arada çalışmaktan büyük mutluluk duydum. Sizlerle yeni projelerle iş birliğine devam etmek istiyoruz." diye konuştu. Kimse Yok Mu heyetinin hediyesini çok beğenen Meta, "Bu hediyeye baktıkça yetim programını ve desteğinizi hatırlayacağım." dedi.

KADINLAR DA UNUTULMADI

Dünya genelinde yoksullukla mücadele projelerini her geçen gün artıran Kimse Yok Mu Derneği, Avrupa’da da faaliyetlerine devam ediyor. Avrupa’nın gelişmekte olan ülkelerinden Arnavutluk’ta yetimlerin yanı sıra geçim sıkıntısı çeken kadınlar için de çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda Aralık ayında kadınların toplumsal hayatta yer bulmaları amacıyla eğitim atölyeleri ve satış showroomlarından oluşan, kursiyerlere 20 farklı dalda eğitim veren “Günseli Kato Eğitim Merkezi” nin açılışı gerçekleştirildi.

CİHAN

Yorumlar