Arınç, Makedonya Meclis Başkanı Veljanoski ile görüştü

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in davetlisi olarak Türkiye'yi ziyaret eden Makedonya Meclis Başkanı Trajko Veljanoski ve beraberindeki heyeti Başbakanlık Merkez Bina’da kabul etti.Görüşme öncesinde basına...

Google Haberlere Abone ol
Arınç, Makedonya Meclis Başkanı Veljanoski ile görüştü

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in davetlisi olarak Türkiye'yi ziyaret eden Makedonya Meclis Başkanı Trajko Veljanoski ve beraberindeki heyeti Başbakanlık Merkez Bina’da kabul etti.

Görüşme öncesinde basına açık bölümde kısa bir konuşma yapan Arınç, Türkiye ve Makedonya arasında tarihten gelen çok köklü, samimi dostluk ilişkilerinin olduğunu vurgulayarak, hükümetler ve parlamentolararası ilişkilerin fevkalade güzel olduğunu dile getirdi. Veljanoski’nin üçüncü dönem Meclis Başkanlığı yapmakta olduğunun altını çizerek, kendisinin de Meclis Başkanlığı yaptığını belirten Bülent Arınç, “Biraz halden anlarım” diye konuştu.

Makedonya’nın geçen ay gerçekleştirilen seçimlerin ardından göreve gelen yeni cumhurbaşkanı ve hükümete başarılar dileyen Arınç, “Çok sevgili dostumuz Kenan Hasip arkadaşımızın parlamentoda oluşundan ve tekrar ümit ediyoruz ki dostluk grubu başkanı olacağından mutluyuz” diye ekledi. Konuşmasında Türkiye’nin Makedonya’yı ilk tanıyan ülke olduğunun da altını çizen Arınç, “Ümit ediyorum ki, bugün ve gelecekte de Türkiye ve Makedonya iki dost ve kardeş ülke olarak başarılarını devam ettirecekler” değerlendirmesinde bulundu.

VELJANOSKİ: TÜRKİYE SİYASİ ANLAMDA HER ZAMAN YARDIMCI OLDU

Bülent Arınç’ın ardından söz alan Makedon Meclis Başkanı da yeni çalışma döneminde ilk resmi ziyaretini Türkiye’ye gerçekleştirdiğini vurguladı. Yeni gelen yönetimle ülkelerinin ekonomik hacmini artırmaya öncelik verdiklerini dile getiren Veljanoski, "Türkiye Cumhuriyeti büyük bir önem taşımaktadır. Çünkü ekonomik olarak çok ciddi bir güçlenme katetmiştir. Bu hem dünya, hem de Avrupa standartlarında görülmektedir” ifadelerini kullandı.

Politik problemleri çözmenin ekonomik güçle daha kolay olduğunu sözlerine ekleyen Veljanoski, şöyle devam etti: "Siz daha önce Meclis Başkanlığı yapmıştınız. Yasama, yürütmenin nasıl zor bir iş olduğunu biliyorsunuzdur. Türkiye Makedonya’ya siyasi anlamda her zaman yardımcı oldu. Makedonya’nın NATO üyeliğine de Türkiye’nin destek vereceğini düşünüyoruz. Makedonya hangi konuda olursa olsun Türkiye’ye elini uzatmaya hazırdır. Bu dostluğu daha da pekiştirebiliriz. Bunun tek çözüm yolu yatırımcılardır. Türkiye'den ne kadar çok insan Makedonya'ya yatırım yaparsa bu her iki ülke için anlam ifade edecektir. Bizim görevimiz Türkiye’den gelen yatırımcılara iyi imkan tanımak.” Veljanoski ayrıca ülkelerinin konumundan dolayı Makedonya’ya yatırım yapmanın bütün o bölgeye yatırım yapmak olduğunu ifade etti.

Makedon konuk ayrıca Arınç’tan Türkiye’deki işadamlarını Makedonya’da yatırım yapmaları konusunda bilgilendirmesi ricasında bulundu. Makedonya sınırları içerisinde yaşayan Türk kimliğine sahip vatandaşların, Makedonya'ya en sadık vatandaşlar olduğunu söyleyen Veljanoski, Türkiye'de güçlü mevkilere gelmiş Makedon vatandaşların olmasından da memnuniyet duyduklarını söyledi.

Açıklamaların ardından, görüşme basına kapalı devam etti. CİHAN

Yorumlar