Arap medyası: Erdoğan Twitter’ı kapattı

Türkiye’de sosyal paylaşım sitesi Twitter’ın kapatılması Arap medyasında geniş yer aldı.

Google Haberlere Abone ol
Arap medyası: Erdoğan Twitter’ı kapattı

Türkiye’de sosyal paylaşım sitesi Twitter’ın kapatılması Arap medyasında geniş yer aldı. Arap basını, gelişmeyi flaş haber olarak “Erdoğan Twitter’ı kapattı” şeklinde duyurdu. Türk kamuoyundan gelen tepkilere dikkat çekilen haberde, Twitter’ın kapatılmasının Avrupa Birliği (AB) tarafından da kınandığı kaydedildi.

Arap medyasının önde gelen kanallarından El Cezire Televizyonu, Türkiye’nin Avrupa’dan gelen eleştirilere rağmen Twitter’ı kapattığını belirtti. Haberde kapatma kararının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tehditlerinden saatler sonra geldiği kaydedilirken, hükümetin 30 Mart tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlerden sonra Facebook ve YouTube gibi sosyal paylaşım sitelerinin de erişime kapatılacağı tehdidinde bulunduğu hatırlatıldı.

El Arabiya Televizyonu ise, Başbakan Erdoğan’ın “Twitter’ın kökünü kazıyacağız” açıklamasından saatler sonra sosyal paylaşım sitesine erişimin engellendiğini aktardı. Haberde, sosyal paylaşım sitelerinde, Erdoğan’ın yolsuzluklarını ortaya koyan ses kayıtlarına tepki olarak bu kararın alındığı ifade edildi. Arap televizyonu kararın, AB’de sert tepkiyle karşılandığına işaret etti. Haberde, Avrupa Birliği yetkiliklerinin Twitter üzerinden kararı kınayan mesajları da yer aldı.

El Hayat Gazetesi ise “Türkiye Twitter’i kapattı” şeklinde verdiği haberde Erdoğan’ın tehdidinden sadece saatler sonra sosyal medya sitesine erişimin engellendiğini yazdı. Gazete, Erdoğan’ın, “Twitter’in kökünü kazıyacağız, kim ne derse desin umurumuzda değil” açıklamasına da yer verdi.
CİHAN

Yorumlar