AP seçimlerinin liste başı adayları kozlarını paylaştı

Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesi kendi partilerinin liste başı adıyı olarak gösterilen Martin Schulz ve Jean Claude Juncker dün gece canlı yayında kozlarını paylaştı. Tartışmada Türkiye’nin AB üyeliği de konu oldu.Avrupa Birliği...

Google Haberlere Abone ol
AP seçimlerinin liste başı adayları kozlarını paylaştı

Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesi kendi partilerinin liste başı adıyı olarak gösterilen Martin Schulz ve Jean Claude Juncker dün gece canlı yayında kozlarını paylaştı. Tartışmada Türkiye’nin AB üyeliği de konu oldu.

Avrupa Birliği ülkelerinde 25 Mayıs’ta yapılacak olan Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde muhafazakarların ve sosyal demokratların liste başı adayları Brüksel’deki tartışma programında karşı karşıya geldi.

Avrupa Parlamentosu’nun Alman Başkanı Sosyal Demokrat Martin Schulz ve Eurogroup’un eski Başkanı Lüksemburg’lu muhafazakar politikacı Jean-Claude Juncker seçim öncesi tartışma programında görüşlerini dile getirdiler.

Ukrayna krizinin öne çıktığı tartışma programında Türkiye’nin AB üyeliği de ele alındı. Alman politikacı Schulz, “Merkel hükümeti tarafından açılan fasıllarla birlikte Türkiye’nin AB üyelik sürecinin devam ettiğini” söyledi.

Buna karşın daha sert bir çizgi takip eden Lüksemburglu politikacı Jean-Claude Juncker ise Türkiye’deki Youtube ve Twitter yasaklarını gündeme getirdi. Juncker, “Twitter’ı yasaklayan bir ülkenin AB’ye üyeliğe uygun olmadığını” savundu.

Tartışma programında Euro krizi, AB’deki aşırı sağ ve diğer bazı AB ile ilgili konular ele alındı. CİHAN

Yorumlar