AP milletvekilleri İsrail'i protesto etti

İsrail’in Gazze’ye ölüm yağdırmasına karşı Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekilleri de seslerini yükseldi. AP önünde STK’ların organize ettiği İsrail protestosuna milletvekilleri de destek verdi. 20’ye yakın milletvekilinin katıldığı...

Google Haberlere Abone ol
AP milletvekilleri İsrail'i protesto etti

İsrail’in Gazze’ye ölüm yağdırmasına karşı Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekilleri de seslerini yükseldi. AP önünde STK’ların organize ettiği İsrail protestosuna milletvekilleri de destek verdi. 20’ye yakın milletvekilinin katıldığı protestoda vekiller konuşma yaptı ve Gazze'de yaşananların kabul edilemez olduğunu söyledi.

AP Sol gruptan Fransız milletvekili Patrick Le Hyaric konuşmasında, Gazze'ye yönelik saldırılara başta Fransız medyası olmak üzere tüm basının sessiz kaldığını dile getirdi. 200 sivil vatandaşın öldürüldüğünü, yüzlerce ev, cami ve hastanenin AB ve ABD tarafından İsrail’e sağlanan mühimmat desteğiyle bombalandığını dile getiren Le Hyaric, "Gazze’de kadın erkek, çocuk, yaşlı kim olursa olsun öldürülüyor, korkunç bir durum." dedi. Önümüzdeki günlerde şartların daha da ağırlaşacağı ve İsrail’in Bati Şeria’yı da yerle bir etme ihtimalinin olduğunu söyleyen Fransız milletvekili, Gazze'deki Filistinlilerin kaçacak yerlerinin dahi olmadığını ifade etti.

Fransız Milletvekili Le Hyaric, "Yapılan onca dezenformasyona rağmen, Filistin devletinin ve barışın yanında olmaya devam edeceğiz. Biz Avrupa’da ve özellikle ülkemizde geçen haftadan beri yapılan gösterileri destekliyoruz. Barış ve adalet için bir an önce bur saldırıların durdurulması için çağrıda bulunuyoruz." dedi.

SOSYALİST GRUP: SİVİL KATLİAMI DURDURULSUN

Gösteride "bombardımanı durdur İsrail”, “yaşasın Filistin” “katil İsrail” gibi sloganlar atıldı. Göstericiler İngilizce, Fransızca ve Arapça dövizlerle seslerini duyurmaya çalıştı.

Sosyalist Grup milletvekilleri ise Gazze'de sivillere yönelik bir katliamın devam ettiğini ve bombardımanın derhal durması gerektiğini vurguladı. Milletvekilleri, uluslararası kuruluşlara bu hak ihlalinin giderilmesi için çağrıda bulundu.

Filistin asıllı Yunan AB milletvekili Sakorafa Sofia da İsrail’e karşı düzenlenen protestoda yer aldı ve bir konuşma yaptı. İsrail işgalinde hak, adalet ve özgürlük kavramlarından bahsetmenin kesinlikle çok zor olduğunu söyledi.

CİHAN

Yorumlar