Ankara’da Dombra’lı Nevruz kutlaması

Nevruz Bayramı münasebetiyle Kazakistan Büyükelçiliği’nde verilen resepsiyonda Dombra çalındı.

Google Haberlere Abone ol
Ankara’da Dombra’lı Nevruz kutlaması

Nevruz Bayramı münasebetiyle Kazakistan Büyükelçiliği’nde verilen resepsiyonda Dombra çalındı. Eser, bestecisi Arslanbek Sultanbekov’un canlı performansı ile davetlilere dinletilen kutlama töreninde tanınmış işadamı Hacı Boydak’a Kazakistan'ın 'Fahri Kayseri Konsolosluğu’ takdim edildi.

    Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Nevruz Bayramı münasebetiyle elçilik rezidansında bir resepsiyon düzenledi. Resepsiyona çok sayıda ülkenin büyükelçise katılırken, Tütmebayev Nevruz’un tabiatın uyanması olduğunu anlattı. Nevruz’un Kazakistan’da resmi bayram olarak kutlandığına dikkat çeken Kazak Büyükelçi, ‘‘Özellikle kardeş Türkiye topraklarında da son senelerde kutlanıyor. Önümüzdeki günlerde de Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Eskişehir’de büyük bir coşkuyla kutlanacak.’’ diyerek yeni yılda herkese başarı dileklerini iletti. Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Tüymebayev, Ankara’da bulunan büyükelçiliğin yanı sıra farklı şehirlerde fahri konsolosluk verildiğine dikkat çektikten sonra Kazakistan Cumhuriyeti Kayseri Fahri Konsolosu olarak işadamı Hacı Bodyak’a kimlik belgesini takdim etti.

    HACI BOYDAK: KAZAKİSTAN’DAKİ ÖĞRETMENLERİN HER ZAMAN ARKASINDAYIZ

    Kazak halkının Nevruz Bayramı’nı kutlayan tanınmış işadamı Hacı Boydak, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı değerlendirmede ‘‘Nevruz, Türki Cumhuriyetler’de çok önemli. Tabiatın uyandığı çok önemli bir zaman dilimi. Son yıllarda da Nevruz kutlaması Türkiye’de de oldukça önemli hale geldi.’’ şeklinde konuştu. Türkiye ile Kazakistan arasındaki ticaret hacminin her geçen sene arttığına dikkat çeken Boydak, ‘‘Buradan Kazakistan’daki Türk okullarında görev yapan öğretmenlerimize, onların ailelerine, onların çocuklarına ve oradaki öğrencilerimize sevgilerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz. Onlara başarılar diliyoruz. Onların maddi manevi her zaman arkasındayız. Bunu özellikle buradan belirtmek istiyorum.’’ sözlerine yer verdi.

    Kazakistan Büyükelçiliği’nin bahçesinde verilen Nevruz Bayramı resepsiyonda konuşmalardan sonra davetliler yerel müzik eşliğinde Kazak mutfağının önde gelen yiyecek ve içeceklerin tadına bakma imkanı buldu. Resepsiyonda çok sayıda davetli Dombra şarkısının bestecisi Arslanbek Sultanbekov ile hatıra fotoğrafı çekti. CİHAN

Yorumlar