Ankara, Polonya Cumhurbaşkanı’nı ağırlamaya hazırlanıyor

Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetine icabetle Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Google Haberlere Abone ol
Ankara, Polonya Cumhurbaşkanı’nı ağırlamaya hazırlanıyor

Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetine icabetle Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. 2014 yılı, Türkiye ile Polonya arasındaki diplomatik ilişki tesisisin 600. yıl dönümü.

Polonya Cumhurbaşkanı Komorowski 4-6 Mart 2014 tarihlerinde Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Komorowski’nin ziyareti Türkiye ile Polonya arasındaki ilişkilerin 600. yıl dönümüne denk geliyor. Cumhurbaşkanı Komorowski’nin ziyareti, yıl boyunca her iki ülkede düzenlenecek kutlama programlarının resmi açılışını taçlandırması bakımından da önem taşıyor.

Çankaya Köşkü’nden yapılan açıklamada, ‘‘5 Mart 2014 Çarşamba günü Ankara’da gerçekleştirilecek resmi görüşmelerde, başta siyasi ve ekonomik konular olmak üzere, iki ülke arasındaki ilişkiler tüm veçheleriyle ele alınacak, güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunulacak. Cumhurbaşkanları, aynı gün Basın, Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından, 600. yıl dönümü kutlama programı kapsamında düzenlenen '600. Yılında Türkiye-Polonya İlişkileri' konulu sempozyuma katılacaklar. Ertesi gün ise İstanbul’da Türkiye-Polonya İş Forumu’nda iş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelecekler. Ayrıca, İstanbul’da aynı gün, 600. yıl dönümü resmi kutlama programının başlangıcını teşkil edecek olan Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki 'Türkiye-Polonya: Siyasi ve Kültürel İlişkilerin 600 Yılı' sergisinin açılışını da birlikte gerçekleştireceklerdir.’’ ifadelerine yer verildi.

Polonya Cumhurbaşkanı’nın ziyareti ‘tarihi bir mahiyet taşıdığı’ ifade edilirken, ziyaretin iki ülke arasındaki kadim dostluk ilişkilerinin ve çok yönlü işbirliğinin karşılıklı yarar temelinde güçlü bir şekilde geleceğe taşınmasına katkıda bulunacağı kaydedildi. CİHAN

Yorumlar