Angelina Jolie Yumurtalıklarını Aldırdı

Ünlü yıldız Angelina Jolie, kanser korkusu yüzünden geçen hafta geçirdiği operasyonla yumurtalıklarını aldırdığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Angelina Jolie Yumurtalıklarını Aldırdı

39 yaşındaki Hollywood yıldızı Angelina Jolie, New York Times gazetesine yazdığı yazıda geçen hafta ameliyat masasına yattığını ve yumurtalıklarını aldırdığını söyledi.

YUMURTALIKLARINI ALDIRMIŞ

Jolie, yaşadıklarını New York Times'ta yayınlanan Angelina Jolie Pitt: Bir Operasyonun Güncesi başlıklı yazısında anlattı. Operasyonun arkasından Jolie'nin yumurtalıkları ile müşterek Fallopian tüpleri de alındı. Böylece altı çocuk anası Jolie erken yaşta menopoza girdi. Annesi Marcheline Bertrand'ı yumurtalık kanserinden kaybeden Jolie, kendisinin de tıpkı hastalığa yakalanma riski olduğunu öğrenince 2013 yılında iki göğsünü ansızın aldırmıştı.

KANSER RİSKİNDEN KORKMUŞ

Jolie, gazeteye hazırladığı yazıda taşıdığı BRCA1 geni yüzünden yüzde 87 göğüs kanseri ve yüzde 50 yumurtalık kanseri riski oluğunu da söyledi. Jolie'nin zaten bir süredir yumurtalıklarını aldırmayı düşündüğü biliniyordu. Ancak geçen hafta doktorundan gelen acil telefonla operasyon öne çekildi.

ÇOCUK DOĞURMA ŞANSI KALMADI

Jolie yazıda bundan böyle menopoza girdiğini ve bir daha çocuk doğurma şansı kalmadığını da söyledi. Angelina Jolie'nin anası Marcheline Bertrand, yumurtalık kanserine yakalandı. Yaklaşık 7 sene hastalıkla savaş eden Bertrand, 2007de 57 yaşındaşken yaşama veda etti. Marcheline Bertrand'ın son nefesini verdiği sırada beraberinde Angelina Jolie, oğlu James Haven ve Brad Pitt de vardı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar