Angelina Jolie, Çin’i kızdırdı

ABD’nin ünlü kadın oyuncusu Angelina Jolie, Tayvan ile ilgili söylediği sözden dolayı ilk kez geldiği Çin’de tepki çekti."Maleficent" (zararlı) filminin tanıtımı için geçen hafta geldiği Çin'de kendisine hazırlanan sürpriz doğum günü...

Google Haberlere Abone ol
Angelina Jolie, Çin’i kızdırdı

ABD’nin ünlü kadın oyuncusu Angelina Jolie, Tayvan ile ilgili söylediği sözden dolayı ilk kez geldiği Çin’de tepki çekti.

"Maleficent" (zararlı) filminin tanıtımı için geçen hafta geldiği Çin'de kendisine hazırlanan sürpriz doğum günü pastasıyla karşılanan ünlü oyuncu, Çinlilerin büyük ilgisiyle karşılaştı. Kendisi için hazırlanan "Maleficent" temalı pastasını üfleyen ve ailesi için sağlık dileyen ünlü yıldız, Şanghay gezisine ‘’Tibet’te 7 Yıl’’ filmiyle Çin’e girişi yasaklanan eşi Brad Pitt ile geldi. Bu da Çin hükümetinin Jolie’ye bir jesti olarak yorumlandı.

Ancak Şanghay’da düzenlenen basın toplantısında, Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi de olan 39 yaşındaki Jolie’nin, Tayvan konusundaki söylemi Çinlilerde hayal kırıklığına neden oldu.

Bir gazetecinin ‘’Çinli yönetmenlerden hangisi favoriniz? sorusuna Jolie, ünlü yönetmen Ang Lee’nin Çinli değil Tayvanlı olduğunu ve Ang’ın birçok Çinli sanatçı ve aktörler ile birlikte Çince film yaptığını söyledi. Ang Lee’nin yapımlarının ve filmlerindeki aktörlerin kendisi için tanıdık olduğunu ve çok sevdiğini belirten Jolie’nin ‘’Çinli, Tayvanlı’’ söylemi Çin medyasında büyük tepki gördü.

Çin, 1949’daki iç savaştan sonra fiilen ayrılan Tayvan’ı bir eyaleti olarak görüyor ancak Tayvan ise Çin’den bağımsız bir ülke olduğunu iddia ediyor.

Çin medyasından ET Today, Jolie’nin söylemlerinde Ang Lee’yi Tayvanlı olarak görmesinin Çin ile Tayvan’ı ayrı iki ülke olarak ima ettiği anlamına geldiğini ve ünlü yıldızın bir anda ‘’aptalca kepaze olduğu’’nu yazdı. Çin sosyal medyasında da bu olayla ilgili olarak Jolie’nin ‘’deli bir Tayvan’ın bağımsızlık destekçisi’’ olduğu yorumu yapıldı.

Jolie’nin söz konusu yorumuyla Tayvan’daki ününün ise daha da artacağı yorumları yapılıyor.

20 Mayıs’ta ABD’de gösterime girdikten sonra hafta sonunda 70 milyon dolar kazanan ve 200 milyon dolara mal olan söz konusu film, Şanghay’da 20 Haziran’da gösterilecek. CİHAN

Yorumlar