Anastasiadis yeni bakanlar kurulunu netleştirdi

Güney Kıbrıs’ta Demokrat Parti'nin (DİKO) hükmetten ayrılma kararı almasının ardından gündeme gelen yeni bakanlar kurulu oluşumu dün Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in kararlarıyla netleşti.

Google Haberlere Abone ol
Anastasiadis yeni bakanlar kurulunu netleştirdi

Güney Kıbrıs’ta Demokrat Parti'nin (DİKO) hükmetten ayrılma kararı almasının ardından gündeme gelen yeni bakanlar kurulu oluşumu dün Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in kararlarıyla netleşti. DİKO’dan istifa ederek bakanlar kurulunda görevlerinde kalmayı bekleyen üç DİKO’lu bakan ise umduklarını bulamadı.

Rum Hükümet Sözcüsü Hristos Stilianidis tarafından açıklanan yeni kabinede, DİKO üyesi olan ve DİKO’nun hükümetten çekilmesinin ardından bakanlık görevlerini sürdürebilmek için partilerinden önceki gün istifa eden üç bakanın dün görevlerinden alındıklarını, yerlerine ise yine DİKO’ya yakınlıklarıyla bilinen isimlerin atandığı bildirildi.

Anastasiadis, dün Rum Bakanlar Kurulu'nun oluşumunda dört değişikliğe gittiğini öğrenilirken, bu çerçevede Rum Sağlık Bakanlığı görevi sürdüren Petros Petridis’in yerine Filipos Patsalis, Savunma Bakanlığı görevini yürüten Fotis Fotiu’nun yerine, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı olarak görev yapan Tasos Mitsopulos, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı olarak Marios Dimitriadis ve Eğitim Bakanlığı görevine ise Kiriakos Kenevezos’un yerine Kostas Kadis’in görev yapacağı belirtildi.

Özellikle eğitim bakanı Kadis’in, Rum Turizm Örgütü (KOT) başkanlığına Nikolas Papadopulos’un tavsiyesi üzerine atandığını ve DİKO hükümetten ayrılınca “etik olmayacağı” gerekçesiyle bu görevinden istifa ettiği hatırlatılarak, Kadis’in bu göreve atanmasında Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos’un arzusunun da etkili olduğu yorumları da yapılıyor. CİHAN

Yorumlar