Anastasiadis: Kıbrıs'ta bölünmüş kalma lüksümüz yok

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, “ABD gibi dostlarımızın yardımıyla, Kıbrıslı Türklerin endişeleri ve hassasiyetlerini görmezden gelmeden Kıbrıslı Rumların endişelerini giderecek bir çözüme ulaşmaya çalışıyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Anastasiadis: Kıbrıs'ta bölünmüş kalma lüksümüz yok

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, “ABD gibi dostlarımızın yardımıyla, Kıbrıslı Türklerin endişeleri ve hassasiyetlerini görmezden gelmeden Kıbrıslı Rumların endişelerini giderecek bir çözüme ulaşmaya çalışıyoruz." dedi.

Nikos Anastasiadis, Kıbrıs'ta bölünmüş kalma lükslerinin olmadığını kaydetti. Anastasiadis, dün Rum Başkanlık Sarayı'ndaki bir kabulü esnasında yaptığı açıklamada Kıbrıs sorununun çözümünün iki tarafı da memnun etmesi gerektiğini söyledi.

Gerek Kıbrıslı Türklerin gerekse Rumların adada ayrı yaşayabileceklerini düşünmenin mümkün olmadığını dile getiren Rum lider, “Kıbrıslı Türkler ile Kıbrıslı Rumların işgal askerleri olmadan bir Avrupa ülkesinde yeniden birlikte yaşayabilmesinin ana şartı AB’nin ana ilkelerinin, BM parametrelerinin uygulanması, insan hakları ve temel özgürlüklerinin güvence altına alınmasıdır." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar