Anastasiadis hükümetinden ayrılan DİKO bakanları istifa etti

Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'in koalisyon ortağı Demokrat Parti'nin (DİKO) hükümetten çekilmesinin ardından bu partinin 4 bakanı bu sabah olağanüstü Bakanlar Kurulu'nda istifalarını Rum lidere sundu.

Google Haberlere Abone ol
Anastasiadis hükümetinden ayrılan DİKO bakanları istifa etti

Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'in koalisyon ortağı Demokrat Parti'nin (DİKO) hükümetten çekilmesinin ardından bu partinin 4 bakanı bu sabah olağanüstü Bakanlar Kurulu'nda istifalarını Rum lidere sundu. Bu istifalar sonrasında geriye kalan diğer bakanların da, yeni hükümetin kurulmasına imkan sağlamak için istifa ettiği öğrenildi.

DİKO’lu Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis, Savunma Bakanı Fotis Fotiu, Eğitim ve Kültür Bakanı Kiriakos Kenevezos ile Sağlık Bakanı Petros Petridis’in görevlerinden istifa ettikleri öğrenilirken, Rum Hükümeti Sözcüsü Hristos Stilyanidis toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, Anastasiadis hükümetinin bütün bakanlarının DİKO’da meydana gelen son gelişmelerin ardından başkana istifalarını sunduklarını söyledi.

Stilyanidis, Rum lider Anastasiadis’in, kabine yeniden şekillenene kadar bakanlardan 15 Mart’a kadar görevlerinde kalmalarını istediğini de kaydetti.

Anastasiadis de Rum Başkanlık Sarayı’ndan ayrılışında basına yaptığı açıklamada, 15 Mart’a kadar kararını vereceğini söylemekle yetindi. CİHAN

Yorumlar