Anastasiadis, Feltman ile bir araya geldi

Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Jeffrey Feltman’ın bu sabah Rum Başkanlık konutunda bir araya geldi. Görüşmede, Kıbrıs sorununun...

Google Haberlere Abone ol
Anastasiadis, Feltman ile bir araya geldi

Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Jeffrey Feltman’ın bu sabah Rum Başkanlık konutunda bir araya geldi. Görüşmede, Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili müzakerelerin ilerletilmesi yöntemlerini ele aldıkları haber verildi.

Feltman, Rum Başkanlık konutundan çıkışında basına yaptığı açıklamada, bunun, BM Genel Sekreteri yardımcısı olarak Kıbrıs’a yaptığı ilk ziyaret olduğunu söyledi.

BM Genel Sekreteri’nin, liderlerin Şubat ayındaki ortak açıklamasına güçlü destek belirttiğini ilettiğini söyleyen Feltman, BM’nin, kapsamlı bir çözüme varılması için liderler ve Kıbrıs’taki halklarla çalışmaya kararlı olduğunu da ifade etti.

Habere göre, Anastasiadis ile çok iyi bir görüşme yaptıklarını belirten Feltman, Anastasiadis ile Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili müzakerelerin ilerletilmesi yöntemlerini ele aldıklarını dile getirdi.

Rum Hükümeti Sözcüsü Nikos Hristodulidis, BM’nin, müzakere masasında ortaya konulan önerilerin, ortak açıklama çerçevesi içerisinde olması gerektiğine dair görüşü tamamen paylaştığını söyledi.

Rum haber kaynaklarına göre Hristodulidis, buna paralel olarak, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile BM Genel Sekreteri Yardımcısı Feltman’ın bu sabahki görüşmesinde, “cesur" Güven Yaratıcı Önlemlerin (GYÖ) ileriye götürülmesi ve uygulanması gerektiği konusunda hemfikir olunduğunu da açıkladı.

Öte yandan Hristodulidis yaptığı açıklamada, Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso’nun UNFICYP nezdindeki Kıbrıs Özel Temsilcisi Pieter Van Nuffel’in, yarın Kıbrıs’ta olacağı haberini de verdi. CİHAN

Yorumlar