Amerikan Ordusu’ndan Avrupa’da dev tatbikat

ABD’nin Almanya’daki askerî tesislerinde 15 NATO ülkesinden 4 bin personelin katılımıyla yapılan ‘Combined Resolve’ tatbikatı 45 gün sürdü. 30 Haziran’da sona eren tatbikata Gürcistan’dan askerlerin de katılması dikkat çekti.Amerikan...

Google Haberlere Abone ol
Amerikan Ordusu’ndan Avrupa’da dev tatbikat

ABD’nin Almanya’daki askerî tesislerinde 15 NATO ülkesinden 4 bin personelin katılımıyla yapılan ‘Combined Resolve’ tatbikatı 45 gün sürdü. 30 Haziran’da sona eren tatbikata Gürcistan’dan askerlerin de katılması dikkat çekti.

Amerikan tankları bu tatbikat için Avrupa’ya ilk kez eğitim amacıyla getirildi. NATO’nun savaşa hazırlığı ve birlikte çalışma kabiliyetini artırma amacı taşıtan tatbikatta tanklar hedeflere gerçek mühimmatla ateş etti.

Tatbikatı komuta eden Amerikalı Tuğgeneral Walter Piatt, tankların eğitim için ya da NATO’nun talebi halinde operasyonlara katılabilmesi amacıyla Avrupa’da kalmaya devam edeceğini söyledi.

Romanyalı Albay Adrian Popescu ise kamuflaj teknikleriyle müttefikleri şaşırttıklarını belirti ve tatbikatın ardından bu konuda bilgi vereceklerini dile getirdi.

CİHAN

Yorumlar