Amerikalı belediye ilk kez iftar yemeğine ev sahipliği yaptı

ABD’nin Virginia Eyaletine bağlı Fairfax Belediye Başkanlığı, ilk kez bir iftar yemeğine ev sahipliği yaptı. Türk toplumunun girişimleri ile böyle bir iftar yemeğine ev sahipliği yaptıklarını ifade eden Fairfax Belediye Başkanı Sharon...

Google Haberlere Abone ol
Amerikalı belediye ilk kez iftar yemeğine ev sahipliği yaptı

ABD’nin Virginia Eyaletine bağlı Fairfax Belediye Başkanlığı, ilk kez bir iftar yemeğine ev sahipliği yaptı. Türk toplumunun girişimleri ile böyle bir iftar yemeğine ev sahipliği yaptıklarını ifade eden Fairfax Belediye Başkanı Sharon Bulova, bunun kendileri için tarihi bir an olduğunu söyledi.

Bölgede aktif Türk sivil toplum kuruluşlarından Amerikan Türk Dostluk Derneği’nin (ATFA) yoğun girişimleri sonucu önceki akşam belediye başkanlığında ilk kez iftar verildi. Bir çoğu daha önce iftar tecrübesi yaşamamış belediye çalışanı, programa yoğun ilgi gösterdi. İftar organizasyonunda çok sayıda belediye meclis üyesi ile üst düzey yönetici hazır bulundu.

1 milyon 200 bin nüfusu ve yüksek gelirli sakinleri ile Fairfax, Amerika’nın en zengin üçüncü bölgesi. Washington’un batısında yer alan bölge, aynı zamanda Türklerin yoğun olarak yaşadığı bir yer.

İftara ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Belediye Başkanı Sharon Bulova, "Fairfax belediyesi ilk defa böyle bir iftar yemeği etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Bu öneri yaklaşık bir yıl önce ATFA’dan gelmişti. Bunun hoş bir fikir olduğunu düşündüm. Bu gece çok heyecanlıyım. Bu tarihi bir an." dedi.

Ramazan’ın bir yardımlaşma ve dayanışma dönemi olduğunu dile getiren Bulova, "Bu benim için çok önemli. Bu Fairfax toplumu açısında da çok önemli. Bunun takdire şayan olduğunu düşünüyorum. Harika ve güzel bir gelenek." dedi. Fairfax’te yaşayan Türklerin harika insanlar olduğunu söyleyen Bulova, onlarla birlikte çalışmaktan memnuniyet duyduklarını kaydetti.

ATFA’nın bağlı olduğu Orta Atlantik Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (MAFTAA) Başkanı Mahmut Yeter, belediye başkanıyla samimiyetlerinin Türkiye’ye düzenledikleri bir gezi ardından arttığını söyledi. Yeter, "Türkiye’de bizleri karşılayan insanlara karşı çok güzel sevgi ve saygı beslediler. Bunun neticesinde bir dostluk oluştu. Ramazan sırasında kendilerine söylemiştik. ‘Beraber bir iftar düzenleyebilir miyiz?’ demiştik. İlk defa belediyenin içerisinde belediye ile beraber tüm buradaki üst düzey yöneticilere ve halka bir iftar düzenlemiş olduk." şeklinde konuştu.

Yemek öncesi sergilenen ebru sanatı gösterimi geceye renk katarken ney dinletisi Amerikalılar tarafından soluksuz izlendi. CİHAN

Yorumlar