Amacımız Milli Davayı Anlatmak

Hükümet yanlısı yayın yapan bazı medya organları şimdi de ABD’de gündeme gelen Ermeni tasarısı sebebiyle Hizmet Hareketi’ni hedef aldı.

Google Haberlere Abone ol
Amacımız Milli Davayı Anlatmak

Hükümet yanlısı yayın yapan bazı medya organları şimdi de ABD’de gündeme gelen Ermeni tasarısı sebebiyle Hizmet Hareketi’ni hedef aldı. Camia’ya yönelik karalama kampanyalarına son olarak, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu'ndan geçen Ermeni tasarısı alet edildi. Sabah Gazetesi’nin manşetten duyurduğu “Paralel Yapı’dan milli davaya ihanet” başlıklı haberde, Hizmet Hareketi’ne bağlı kurumların, tasarının mimarı Senatör Robert Menendez'e yaptığı 9 bin 500 dolar bağışla konunun senato gündemine taşınmasını sağladığı iddia edildi.

Haberde ismi geçenlerden Avukat Remzi Güvenç Kulen bir açıklama yaparak gazetenin iddialarını yalanladı. Amacının Türk milletinin milli davasını muhataplarına anlatmak olduğunu kaydeden Kulen, bunun "Ermeni tasarısına destek" olarak lanse edilmesini ise kınadı. İddiaların gerçek dışı olmanın ötesinde komik olduğunu ifade eden Kulen, çoğunluğu Ermeni diasporasından olmak üzere, 11 milyon dolar yardım toplayan Menendez'in, 9 bin 500 dolarlık destekle konuyu senatoya taşımaya karar verdiğini ileri sürmenin "cahilce" olduğunu söyledi.

"Bizim buradaki çabamız, bu senatörün yanına gidip, Türkiye'nin tezini anlatmaktır." diyen Avukat Kulen, ABD’de Demokrat Parti’yi destekleyen bir birey olarak, sadece kendi bulunduğu bölgenin senatörleri Robert Menendez ve Cory Booker'a değil, şahsen tanıştığı, ABD Başkanı Barack Obama, eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Türk dostu olarak bilinen New Jersey Milletvekili William Pascrell başta olmak üzere birçok siyasiye maddi yardımda bulunduğunu ifade etti.

SENATÖR MENENDEZ TÜRK TEZİNİ İLK KEZ BİZDEN DİNLEDİ

14 yıldır ABD’de lisanslı olarak avukatlık yaptığını anlatan Kulen, Senatör Menendez’in Ermeni meselesinde Türk tezlerini ilk olarak kendilerinden duyduğunu ve daha önce kimsenin kendisini bu konuda bilgilendirmediğini açıkladığını söyledi. Bunun çok önemli olduğunu belirten Türk avukat sözlerine şöyle devam etti: "Siz belki Menendez’in genel anlamda yapmak istediğini değiştiremeyebilirsiniz. Ama en azından onun seçim bölgesinde Türk olduğunu belirtmek, Türklerin ona oy verdiğini hissettirmek ve ona kendi fikirlerinizi anlatmak çok önemlidir."

TÜRK DEVLET YETKİLİLERİNİN TEŞVİKİ VAR

Türk avukat ayrıca yakın zamana kadar bu faaliyetleri nedeniyle hem seçilmiş hem de atanmış Türk devlet büyüklerinden sözlü teşekkür ve teşvikler aldıklarını da sözlerine ekleyerek, bu çerçevede başta siyasiler olmak üzere birçok Amerikalıya Türkiye’yi anlattığını belirtti.

Şirketinin, bir başka kuruluşla bağı olmadığını hatırlatan Kulen, haberde iddia edildiğinin aksine siyasilere yapılan bütün yardımların kayıt altında olduğunu belirterek, "Amerika'da siyasilere yapılan yardımların kayıt dışı olması mümkün değil. Ne resmi olarak ne hukuki olarak bunu yapamazsınız. Hukuk bu konuda çok net. Yapmış olduğunuz yardımlar kayıt altındadır. Bu herkesin ulaşabileceği şeffaf bir bilgidir.” şeklinde konuştu.

Yapılan bu kara propaganda haberlerinin kendilerini hiçbir şekilde, doğru bildikleri yolda ilerlemekten alıkoyamayacağını vurgulayan Kulen, “Türkiye’nin milli menfaatlerini korumak için elimizden ne gelirse yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Kulen son olarak, yine haberde iddia edildiğinin aksine göçmenlik hukuku ile ilgili yazılarının sadece Zaman Amerika’da değil, ABD’de yayın yapan birçok haber portalı ve resmi televizyonlarda değerlendirildiğini sözlerine ekledi.

 

Yorumlar