Alparslan Türkeş Hollanda'da anıldı

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) kurucusu merhum Alparslan Türkeş, ölümünün 17. yılında Hollanda Türk Federasyon tarafından düzenlenen programda anıldı.

Google Haberlere Abone ol
Alparslan Türkeş Hollanda'da anıldı

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) kurucusu merhum Alparslan Türkeş, ölümünün 17. yılında Hollanda Türk Federasyon tarafından düzenlenen programda anıldı.

Alparslan Türkeş, ölümünün 17. yılında Amsterdam Mescid-i Aksa Camii Bozok Gençlik Konferans Salonu'nda yaklaşık 250 kişinin katıldığı bir programda anıldı. Kuran-ı Kerim ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Hollanda Türk Federasyon Mescid-i Aksa Teşkilat Başkanı Necmi Çelik tarafından açılış konuşması yapıldı. Çelik, yapmış olduğu konuşmada Başbuğ Alparslan Türkeş’in, Türk gençliğine bakışını ve verdiği önemden bahsetti. Çelik, "Başbuğ Türkeş, bizlere her zaman ışık olmuş ve bizlerde ona layık olmaya çalışmaya devam edeceğiz. Hollanda Türk Federasyon gençlik kolları Başbuğ Alparslan Türkeş’i unutmayacağız ve unutturmayacağız." diye konuştu.

Amsterdam Mescid-i Aksa Bozok gençlik teşkilatı, Alparslan Türkeş’in anısına 'Başbuğlar ölmez' ve 'Çanakkale' türküsünü seslendirdi.

TÜRK İNSANININ DERTLERİ İLE DERTLENİRDİ

Türkiye'den programa katılan eğitimci yazar Gazi Karabulut, Alparslan Türkeş'in, tüm Türklerin Başbuğ'u olduğunu söyledi. Onun ilham kaynağının Hoca Ahmet Yesevi olduğunu ifade eden Karabulut, "Başbuğ'un tek ideali temiz Türklük erdemi ile yaşamaktır. İslam inancı ve Türk tarihi onun rehberi olmuştur. Başbuğ, Türk insanının dertleri ile dertlenen insan idi. Ömrü Türklük davası ile geçmiştir. Ve nihayet tarihler 4 nisan 1997 yılını gösterirken, resmi kayıtlara 23.15 diye yazılır iken ulu bir çınar artık veda etmişti fani dünyaya. Ankara adeta göz yaşına boğulmuştu. Sadece Ankara değil, Türkiye'nin her yerinden göz yaşları sel olup aktı. Mekanın cennet olsun Rahmetli Başbuğ." dedi.

BAŞBUĞ, BİZE CEHALET İLE MÜCADELEYİ ÖĞRETTİ

Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik ise konuşmasında "17 yıl geçmesine rağmen Başbuğ halen kitleler tarafından anılmaktadır, bu sadakat başka hiç kimseler için gösterilmemektedir. Türkeş demek, Türk tarihini bir bütün olarak ele almak demektir, yaşamış olduğumuz toplumda huzur ve barış için mücadele etmek demektir, ruh kökünden kopmadan herkes ile kucaklaşmak demektir. Başbuğ, bizlere cehalet ile mücadele etmeyi öğretmiştir, ve bu cehalet çok sayıda maskeler kullanıp karşımıza çıkmaktadır. Onun bırakmış olduğu emanetler her daim yaşatılacaktır." ifadelerini kullandı.

MEVLİD-İ ŞERİF VE HATİM OKUNDU

Anma programı Amsterdam Mescid-i Aksa Camii Bozok Gençlik teşkilatının şiir ve ilahi grubunun katkılarıyla devam etti. Program, okunan Mevlit ve hatim dualarının ardından yapılan ikramdan sonra son buldu.

Hollanda Türk Federasyon tarafından yapılan açıklamada Başbuğ Alparslan Türkeş’in vefatının 17. yıl vefatı dolayısıyla federasyona bağlı teşkilatlarda farklı etnik ve anma programlarının düzenleneceği Kur'an-ı Kerim ve hatm-i şeriflerin okunacağını söyledi. CİHAN

Yorumlar