Almanya'ya Balkan ülkelerinden gelenler geri gönderilecek

Almanya'da federal hükümet hazırladığı yasa tasarıyla Arnavutluk, Bosna-Hersek, Makedonya, Karadağ ve Sırbistan’dan iltica için Almanya’ya gelenler hızlı ve sebep bildirilmeden geri gönderecek.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'ya Balkan ülkelerinden gelenler geri gönderilecek

Almanya'da federal hükümet hazırladığı yasa tasarıyla Arnavutluk, Bosna-Hersek, Makedonya, Karadağ ve Sırbistan’dan iltica için Almanya’ya gelenler hızlı ve sebep bildirilmeden geri gönderecek. Ülkeye sığınmak için gelen her dört kişiden birisinin Balkan ülkesinden olduğunu belirten yetkililer, yeni yasa tasarısıyla söz konusu ülkelerin ‘güvenli ülkeler’ sınıfına kaydırılacağını açıkladılar. İltica başvurularının sonuçlanması Almanya’da aylarca sürüyor. Bu sürede kişiler devlet yardımı ve konaklama yardımı alıyor.

Yeni yasayla başvurular anında geri çevrilip ülkelerine geri gönderilebilecek. Kişi mahkemeye gitse de karar en geç bir hafta içinde verilecek. Amaç ise iltica başvuru süresince yapılan sosyal yardımların önüne geçmek. Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, en fazla iltica başvurusunun Balkan ülkelerinden geldiğini ve buralarda siyasi bir takip olmadığını söyledi. CİHAN

Yorumlar