Almanya'nın yeni savunma bakanı Afganistan´da

Almanya´nın çiçeği burnunda yeni ve aynı zamanda ilk kadın Savunma Bakanı Ursula von der Leyen (CDU), dün Afganistan´daki Alman askerlerini ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'nın yeni savunma bakanı Afganistan´da

Almanya´nın çiçeği burnunda yeni ve aynı zamanda ilk kadın Savunma Bakanı Ursula von der Leyen (CDU), dün Afganistan´daki Alman askerlerini ziyaret etti. Yeni görevine başlamasının üzerinden birkaç gün geçmesine rağmen Mezar-ı Şerif kentindeki Alman askerlerinin bulunduğu kampı ziyaret eden Bakan von der Leyen, askerlerin hangi şartlarda yaşadığını öğrenmek için bu ziyareti gerçekleştirdiğini söyledi.

Von der Leyen, "Askerlerin yanında olduğumu göstermek benim için önemli. Askerlerimiz bana güvenebilir." dedi. Güvenlik sebebiyle son ana kadar gizli tutulan ziyarette von der Leyen, Almanya’nın Afganistan’daki askeri faaliyetlerinin 2014 yılından sonra da devam ettirileceğini söyledi.

12 yıldan bu yana Afganistan’da görevde olan Alman askerlerinin ortaya koyduğu gayretten övgüyle bahseden von der Leyen, büyük işler çıkaran bu askerleri önümüzdeki haftalarda ve aylarda da büyük görevlerin beklediğini dile getirdi. Von der Leyen, Afganistan’da ölen askerlerin anısına da mum yaktı.

Bakan von der Leyen´in ziyaretini 40 gazeteci takip ediyor. Bir hafta önce de eski Savunma Bakanı ve yeni İçişleri Bakanı Thomas de Maziere, Afganistan´daki Alman askerlerini ziyaret etmişti.
CİHAN

Yorumlar