Almanya'nın eski cumhurbaşkanı '740 Euro'luk yolsuzluk suçlamasından beraat etti

Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulf hakkındaki 'görevi kötüye kullanma' davası, bugünkü 14.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'nın eski cumhurbaşkanı '740 Euro'luk yolsuzluk suçlamasından beraat etti

Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulf hakkındaki 'görevi kötüye kullanma' davası, bugünkü 14. duruşma ile sona erdi.

Christian Wulff, Aşağı Saksonya eyaleti başbakanı olduğu 2008'de Münih'teki bira festivaline katılmıştı. Wulff'ün burada yaptığı 700 Euro'luk masrafı bir film yapımcısına ödettiği öne sürülmüştü. İddialar üzerine Wulff, cumhurbaşkanlığından istifa etmek zorunda kalmıştı.

Wulff aleyhindeki delillerin yetersiz olması ve suç isnat edecek seviyede olmamasından dolayı eski cumhurbaşkanının beraatine karar verildi.

Bu arada, film yapımcısı David Groenewold'in mahkeme sırasında bazı noktalarda yalan beyan verdiği tespit edildi. Önce 3 yıl hapis cezasına çarptırılan yapımcı, sabıkası olmadığı için hapis yatmaktan kurtuldu. Groenewold'un 3 bin Euro ve mahkeme masraflarını ödemesine hükmedildi.

Mahkemenin kararından sonra özgür bir insan olarak basın karşısına çıkan Wullf, "Bu dava boyunca bana güvendiğiniz ve desteklediğiniz için teşekkür ederim. Artık ben hayatıma aklanmış temiz bir insan olarak dönüyorum.” dedi. CİHAN

Yorumlar