Almanya’dan sınır dışı etmek kolaylaşacak

Alman Federal İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı bir yasa tasarısına göre iltica başvuru şartları zorlaştırılırken, ülkeden sınır dışı etme kolaylaşacak.Almanya’ya iltica başvuruları son yıllarda artarken rakam yıllık...

Google Haberlere Abone ol
Almanya’dan sınır dışı etmek kolaylaşacak

Alman Federal İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı bir yasa tasarısına göre iltica başvuru şartları zorlaştırılırken, ülkeden sınır dışı etme kolaylaşacak.

Almanya’ya iltica başvuruları son yıllarda artarken rakam yıllık 80 binlere yükselmiş bulunuyor.

Kendisine yeni bir hayat kurma hayali ile zorlukları aşarak Almanya’ya gelenlerin hayalleri kısa sürebilir.

Havalimanlarında veya sınır kontrol noktalarında pasaportlarını imha edenler, farklı bilgi verenler, kaçak yollarla ülkeye girenler hızlı şekilde geri gönderilebilecek.

Bu kişiler 'kaçma riski' nedeniyle tutuklanabilecekler. Almanya’ya iltica başvurusu sadece ülke sınırları içinde yapıldığı için tasarının mülteci adaylarını etkileyeceği belirtiliyor.

Bakanlığın yasa tasarısı hazırlamasının sebebinin ise son yollarda Balkan ülkelerinden gelenlerin sayısının artması gösteriliyor. Ayrıca Almanya’nın sosyal sisteminden faydalanmak için geldiği tespit edilen kişilere ülkeye giriş ve oturma yasağının getirilmesi gündemde.

Öte yandan geçici oturumla ülkede kalanların statüleri değişecek. Bu kişilerden Almanca diline hakim olup, suça karışmadan kendi geçimini sağlayanlara normal oturum hakkı verileceği ifade edildi.

Nisan ayında Federal Kabine aldığı kararla Sırbistan, Makedonya, Bosna-Hersek’i güvenli ülke statüsüne kaydırmıştı. Yetkili kurumlar bu ülkelerden gelenleri rahatlıkla geri gönderebilecek. CİHAN

Yorumlar