Almanya'daki Türkler şeffaf seçim için inisiyatif başlattı

Türkiye'deki cumhurbaşkanı seçimi için Almanya'da 31 Temmuz ila 3 Ağustos tarihleri arasında yapılacak oy verme işlemini 'Almanya’nın Oyları' adlı inisiyatif de yakından takip edecek.Almanya’da kurulacak yaklaşık 700 sandıkta görev almak...

Google Haberlere Abone ol
Almanya'daki Türkler şeffaf seçim için inisiyatif başlattı

Türkiye'deki cumhurbaşkanı seçimi için Almanya'da 31 Temmuz ila 3 Ağustos tarihleri arasında yapılacak oy verme işlemini 'Almanya’nın Oyları' adlı inisiyatif de yakından takip edecek.

Almanya’da kurulacak yaklaşık 700 sandıkta görev almak istediklerini kaydeden inisiyatifin Almanya Koordinatörü Canan Topal şeffaf, adil ve temiz bir seçim için sandıklarda müşahit olmak isteyenlerin kendileri ile irtibata geçmesini istiyor.

Türkiye’de 30 Mart yerel seçimlerinde ‘Türkiye’nin Oyları’ veya kentlerde olduğu gibi ‘Ankara’nın Oyları’, ‘İstanbul’un Oyları’ adı altında gerçekleştirilen gönüllü sandık gözlemciliği çalışmaları Almanya’da da yürütülecek. Türkiye’deki bu çalışmalardan esinlenerek geliştirilen ‘Gurbetin Oyları’ adlı girişim sayesinde 31 Temmuz- 3 Ağustos tarihlerinde Türkiye’nin cumhurbaşkanını seçmek için kurulacak sandıkların gözlemciliği ‘Almanya’nın Oyları’ adlı girişim tarafından üstlenilecek. İnisiyatif, ‘Türkiye’nin Oyları’ adlı inisiyatif tarafından da destekleniyor.

Müşahit kartlarının Ankara’daki partilerin merkezinden talep edildiğini hatırlatan Topal, “Müşahit olmak isteyenler dört gün boyunca değil de, bir gün veya daha farklı zaman dilimi için görev alabilir. Herkes kendi seçim kullanacağı bölge için müşahit olabilir. Hatta oy kullanacağı günde bu görevi üstlenebilir. Bunun için müracaat etmelerini bekliyoruz.” dedi.

‘Gurbetin Oyları’ inisiyatifinin gönüllülük prensibiyle çalışan bir inisiyatif olduğunu belirten Topal, “Biz bu görevi hiçbir partiye bağlı olmadan tamamen tarafsız olarak yapıyoruz. Tüm seçmenlerin sandıktaki gözü kulağı olmaya çalışıyoruz.” dedi.

‘Gurbetin Oyları’ yurtdışında Almanya’nın yanı sıra İngiltere, Kanada, ABD, İsviçre, Fransa, Hollanda ve Avustralya’da da örgütlendi. CİHAN

Yorumlar