Almanya'da vergi skandalında Berlin Başbakanına tepkiler artıyor

Almanya'da vergi skandalına rağmen kayak tatilini planladığı gibi bu pazar gününe kadar sürdürmekte ısrarlı olan Berlin Başbakanı Klaus Wowereit’a karşı mensubu bulunduğu Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) de tepkiler artıyor.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da vergi skandalında Berlin Başbakanına tepkiler artıyor

Almanya'da vergi skandalına rağmen kayak tatilini planladığı gibi bu pazar gününe kadar sürdürmekte ısrarlı olan Berlin Başbakanı Klaus Wowereit’a karşı mensubu bulunduğu Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) de tepkiler artıyor. Berlin-Neukölln Belediye Başkanı SPD’li Heinz Buschkowsky Info Radyo’da verdiği demeçte “Wowereit’ı anlayamıyorum. Şahsen benim içim rahat etmez tatilden dönerdim. Ev yanıyor, evin sahibinin geri dönmesi lazım” diye konuştu.

Sözünü esirgemeyen politikacı olarak tanınan Buschkowsky, konuya ilişkin görüşünü açıklarken “Anlaşılan Wowereit Schmitz’in vergi kaçırmasını pek ciddiye almamış. Burada sanırım ikisinin sıkı dostluğu önemli rol oynuyor. Vergi kaçakçılığı ile devlet adamlığı birbiriyle bağdaşmıyor. Öyle görünüyor ki, her ikisi de olayın ortaya çıkmayacağını düşünmüşler. Ben bunu çok çocukça buluyorum. Berlin’de her şey açığa çıkar.” ifadelerini kullandı.

Bu arada Berlin Kültür Müsteşarı André Schmitz’in vergi kaçırdığından sadece yakın arkadaşı Başbakan Klaus Wowereit’ın değil Berlin Adalet Senatörü Thomas Heilmann ile Maliye Senatörü Ulrich Nußbaum’un da haberdar olduğu ortaya çıktı.

İSTİFA İNİSİYATİFİ OLUŞTURULDU

Öte yandan Başbakan Wowereit’a karşı istifa sesleri yükselmeye başladı. Hür Demokrat Parti (FDP) Wowereit’in istifasını talep ederken, Berlin İnisiyatifi adlı bir oluşum erken seçime gidilmesini sağlamak amacıyla imza toplayacağını duyurdu. İnisiyatif yeterli imza topladığı takdirde referanduma gidilerek erken seçime gidilip gidilmemesi için halkın görüşü alınacak. CİHAN

Yorumlar