Almanya'da Türk derneğine molotoflu saldırı

Karlsruhe Başkonsolosu Örnekol, Mannheim kentinde molotofkokteyli atılan Türkspor derneğini ziyaret etti

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da Türk derneğine molotoflu saldırı

Karlsruhe Başkonsolosu Cem Örnekol, Mannheim kentinde kimliği belirsiz kişilerce molotofkokteyli atılan Türkspor derneğini ziyaret etti.

Örnekol, Mannheim şehri merkezinde bulunan ve molotofkokteyli atılan "Mannheim Türkspor" derneğinin lokalinde incelemelerde bulundu.

Burada dernek başkanı Lokman Karabulutoğlu'ndan olayla ilgili bilgi alan Başkonsolos Örnekol, son günlerde Almanya'da Türk sivil toplum kuruluşlarına karşı yapılan saldırılara dikkati çekerek, bunların toplumun huzurunu bozmaya yönelik saldırlar olduğunu belirtti.

Güvenlik birimlerinin asayişi sağlamakla yükümlü olduğuna işaret eden Örnekol, Türkiye Cumhriyeti olarak, yapılan saldırılara ilişkin ilgili makamlarla iletişimde olduklarını ifade etti.

Örnekol, faillerin yakalanarak hak ettikleri cezaya çarptırılması için olayın takipçisi olduklarını da kaydetti.

Dernek Başkanı Karabulutoğlu da Mannheim Türkspor olarak yıllardan beri sportif faaliyetlerden başka bir şey yapmadıklarını belirterek, şimdiye kadar böyle bir olayın başlarına gelmediğini ve olayın şokunu yaşadıklarını söyledi.

Saldırının Türklerin yoğun bulunduğu bir bölgede gerçekleştirildiğine belirten Karabulutoğlu, bu saldırının hangi amaçla yapıldıysa yapılsın kabul edilemez olduğunu ifade etti. Karabulut, polisin konuya ilişkin soruşturmayı sürdürdüğünü de kaydetti.

Mannheim polisince yapılan açıklamada da kimliği belirsiz kişilerce Türk spor derneğinin lokaline iki molotofkokteylinin atıldığı bildirildi.

Bunlardan birinin lokalin ön camına, diğerinin ise çatıya isabet ettiği belirtilen açıklamada, yan binada bulunan başka bir lokalede bulunanların durumu fark ederek alevleri söndürdüğü kaydedildi.

Yorumlar