Almanya'da tren kazası: 5 yaralı

Almanya'nın Münih şehrinde bir banliyö treni raylarda çalışma yapan iş makinesiyle çarpıştı. Kazada makinist ve operatör ağır olmak üzere beş kişi yaralandı.Olching bölgesinde şehir içi ulaşımda günlük rotasını takip eden bir tren...

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da tren kazası: 5 yaralı

Almanya'nın Münih şehrinde bir banliyö treni raylarda çalışma yapan iş makinesiyle çarpıştı. Kazada makinist ve operatör ağır olmak üzere beş kişi yaralandı.

Olching bölgesinde şehir içi ulaşımda günlük rotasını takip eden bir tren (S-bahn) sabah saat 05:30 sularında raylarda çalışma yapan bir kepçe ile çarpıştı.

Ingolstadt polisinden yapılan açıklamada, kaza anında trenin raylardan çıktığı ve kepçenin de büyük hasar aldığı duyuruldu.

Kazada yaralanan makinist ve operatörün hastanede tedavi altına alındığı belirtilirken, yaralı olan üç yolcunun durumlarının ise iyi olduğu açıklandı.

Tren yolu hattına yakın bir yerde çalışma yapan kepçe operatörünün farkında olmayarak rayların üzerine çıktığı öğrenildi. Bunun üzerine de seyahat halindeki tren ile çarpıştığı ifade edildi.

Kazanın sabah erken saatlerde meydana gelmesinden dolayı trende çok az yolcu bulunduğu ve bu nedenle de can kaybı yaşanmadığı ve yaralı sayısının düşük olduğu ifade edildi.

Olaydan sonra S8 hattı üzerindeki şehir içi tren seferleri saatlerce durdu. Münih-Augsburg tren seferleri Ingolstadt üzerinden yapıldı. Aksayan diğer bölgesel tren seferleri içinse ilave otobüs seferleri başlatıldı. CİHAN

Yorumlar