Almanya'da tren garları modernleşecek

Almanya'da federal hükümet, Kuzey Ren Vestfalya (KRV) hükümeti ve Alman Demir Yolları’nın (DB) ortak projesi MOF2 ile KRV eyaletindeki 117 tren garı modernleştirilecek.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da tren garları modernleşecek

Almanya'da federal hükümet, Kuzey Ren Vestfalya (KRV) hükümeti ve Alman Demir Yolları’nın (DB) ortak projesi MOF2 ile KRV eyaletindeki 117 tren garı modernleştirilecek. Konuya ilişkin bir açıklama yapan KRV Trafik ve Ulaştırma Bakanı Michael Groschek (SPD), yalnızca çekici tren garlarıyla insanları caddelerden demiryollarına çekebileceklerini söyledi. MOF2 projesi çerçevesinde garlar engelli vatandaşlara uygun hale getirilecek, asansörler ve rampalar inşa edilecek. Bunun yanı sıra tren istasyonlarının yakınlarında oturan vatandaşların rahatsızlık duyduğu ses konusuna da yeni tekniklerle çare aranmaya çalışılacak. Tren garlarının ışıklandırılması da projenin içerisinde yer alıyor.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada bugüne kadar buna benzer projelerin hayata geçirilmesi sayesinde 20 milyon Euro tasarruf edildiği ve bu paranın şimdi de yeni modernizasyon faaliyetlerine yatırılacağı vurgulandı. MOF2 projesi için toplamda 415 milyon 600 bin Euro harcanacak. Federal çaptan 278 milyon 300 bin Euro destek beklenirken, DB’nin 17 milyon 300 bin Euro’luk katkı yapması bekleniyor. Projenin büyük kısmının 2017 yılı sonunda sona ermesi, 2018 yılından itibaren de altı farklı projenin hayata geçirilmesi bekleniyor. CİHAN

Yorumlar