Almanya'da stadyumlarda oy kullanmak için başvuru yapıldı

Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği, cumhurbaşkanlığı seçiminde Olimpiyat Stadı'nın seçim merkezi olarak kullanılabilmesi için Alman makamlarına başvuruda bulundu.Deutsche Welle'nin haberine göre, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği tarafından...

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da stadyumlarda oy kullanmak için başvuru yapıldı

Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği, cumhurbaşkanlığı seçiminde Olimpiyat Stadı'nın seçim merkezi olarak kullanılabilmesi için Alman makamlarına başvuruda bulundu.

Deutsche Welle'nin haberine göre, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği tarafından iletilen başvuruda, Berlin'de yaşayan 140 bin Türk vatandaşının söz konusu tarihte oylarını kullanabilmesi için Olimpiyat Stadı'na bir seçim merkezi kurulması isteği dile getirildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, "Türk Büyükelçiliği'nin talebinin, güvenlik açısından aydınlatılmak üzere Federal İçişleri Bakanlığı'na iletildiğini" söyledi.

Konuyla ilgili Alman medyasında yer alan haberlere göre toplam 7 kentte büyük seçim merkezinin kurulması planlanıyor. Hannover, Düsseldorf, Essen, Frankfurt/Main, Karlsruhe ve Münih, Berlin dışında seçim merkezi kurulması planlanan diğer kentler arasında anılıyor.

Başbakan Angela Merkel, Şubat ayında Berlin'i ziyaret eden Türk mevkidaşı Erdoğan'a destek vaat etmişti. Merkel, "Almanya'daki Türk vatandaşlarının oy haklarını kullanabilmeleri için Ankara ile yakın temas halinde olacağız." vaadinde bulunmuştu.

CİHAN

Yorumlar