Almanya’da sağanak yağış uyarısı

Almanya’da hava sıcaklıkları rekor seviyeye ulaştı. Cuma gününden etkisini hissettiren sıcak hava, dün 35 derecenin üzerinde ölçüldü.Sıcak ve bunaltıcı hava ülkenin büyük kısmında etkili oldu. Karlsruhe yakınlarındaki Waghäusel-Kirrlach’da...

Google Haberlere Abone ol
Almanya’da sağanak yağış uyarısı

Almanya’da hava sıcaklıkları rekor seviyeye ulaştı. Cuma gününden etkisini hissettiren sıcak hava, dün 35 derecenin üzerinde ölçüldü.

Sıcak ve bunaltıcı hava ülkenin büyük kısmında etkili oldu. Karlsruhe yakınlarındaki Waghäusel-Kirrlach’da termometre değerleri 35,6 dereceyi gösterdi. Bu değerin son 35 yılda ölçülen en yüksek sıcaklık olduğu belirtildi.

Ancak ülkenin bazı yerlerinde sıcak yaz havası kısa sürecek. Özellikle kuzeydeki Hunsrück bölgesinde sağanak yağış, dolu ve fırtına bekleniyor.

Alman Meteoroloji Hizmetleri’nden (DWD) Tobias Reinartz, sokak ve caddelerin su ile dolacağını ve yaklaşık 4 santimetre büyüklüğünde dolu yağışı görülebileceği uyarısında bulundu.

Bugün ülkenin orta kesimlerinden fırtına beklenirken, olumsuz hava koşullarının akşam üzeri ise batı ve kuzeybatıda etkili olacağı belirtildi.

Ancak ülkenin geri kalan bölümlerinden ise sıcaklık değerlerin 30 ile 36 derece arasında sürecek. Kuzeydeki deniz kıyılarında ise termometreler birkaç derece daha düşük sıcaklık gösterecek.

Yarından itibaren ise Almanya’nın doğu ve güney doğu bölgelerinde 35 derece sıcaklığa rağmen yer yer sağanak yağış geçişleri görülecek.

Salı gecesi ise kuzey bölgelerinde sağanak yağışın etkili olacağı buna karşın doğu ve güneyde sıcaklıkların 32 dereceye kadar çıkacağı tahmin ediliyor. CİHAN

Yorumlar