Almanya'da radar maratonu sona erdi

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaleti İçişleri Bakanlığı'nın düzenlediği “radar maratonu” sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da radar maratonu sona erdi

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaleti İçişleri Bakanlığı'nın düzenlediği “radar maratonu” sona erdi. KRV İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, sürücülerin büyük bir kısmı trafik kurallarına uydu ve hız limitini aşmadı. İçişleri Bakanı RalfJäger KRV’li vatandaşların araçlarını bilinçli bir şekilde kullandıklarını ve maratona yürekten destek verdiklerini vurguladı. Bakan Jäger ayrıca, radar maratonunun sonbaharda tekrarlanacağını ve federal bazda uygulamaya geçeceğini de belirtti.

Maratonda toplam 3 bin 500 polis, 2 bin 610 noktada 24 saat boyunca trafik denetlemesi yaptı. Denetim noktalarının kamuoyu ile paylaşılmasına rağmen, denetime tabi tutulan 788 bin kişinin 21 bin 600’ünün trafik kurallarına uymadığı bildirildi. Radar maratonu esnasında birçok ilginç olaylar yaşandı. Polisin verdiği bilgilere göre, hız sınırı 70 olan bir güzergâhta 140’lık bir hızla durdurulan sürücünün açıklaması polisi hayrete düşürdü.

Sürücü, istediği takdirde 500’lük bir hızla dahi gidebileceğini ve bunun kendi problemi olduğunu belirtti. Hız limitini aşan sürücü, trafik kurallarını ihlâl ettiği gerekçesiyle üç ay araç kullanma yasağı aldı, trafik puanlama sisteminde 4 puan artış ve 680 Euro’luk ceza ödemek zorunda kaldı. Radar maratonlarında vatandaşlar, daha önceden sanal ortamda kendi bölgelerinde tehlikeli gördükleri noktaları bildiriyorlar. Polis, en fazla oy alan noktalarda maratonun yapılacağı gün hız denetimi yapıyor. Eyalet bu maratonla altıncı uygulamasını geride bırakmış oldu. CİHAN

Yorumlar