Almanya'da okuldan atılan sahte öğretmen başka bir eyalette göreve başladı

Almanya'nın Schleswig Holstein eyaletinde diplomasının sahte olduğu fark edilmesi üzerine işine son verilen 48 yaşındaki öğretmen, komşu eyalet Mecklenburg Vorpommern'de tekrar öğretmenliğe başladı.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da okuldan atılan sahte öğretmen başka bir eyalette göreve başladı

Almanya'nın Schleswig Holstein eyaletinde diplomasının sahte olduğu fark edilmesi üzerine işine son verilen 48 yaşındaki öğretmen, komşu eyalet Mecklenburg Vorpommern'de tekrar öğretmenliğe başladı. Daha önce görev yaptığı Schleswig Holstein eyaletinin Thomas-Mann-Gymnasium Lübeck ve Marion-Dönhoff-Gymnasium Mölln şehirlerinde 6 yıl boyunca lisede ders veren öğretmenin diplomasının ve öğretmenlik sınav sonuçlarının sahte olduğu ortaya çıkması üzerine görevine son verilmişti.

Eğitim bakanlığı tarafından inceleme başlatın öğretmen hakkında Kiel savcılığı da geçtiğimiz yıl başında evrak sahtekarlığından dava açmıştı. Olay medyada da geniş yer bulmuştu. Savcılık soruşturması devam ederken öğretmen bu kez de Mecklenburg Vorpommern eyaletinde geçici olarak işe başladı. Diplomayı Kuzey Ren Vestfalye sınav merkezinden aldığı tahmin edilen sahte öğretmen hakkında bu merkez de dava açtı.

Mecklenburg Vorpommern'de olayın meydana geldiği Schwerin Eğitim Müdürlüğü sahtekarlıkla ilgili henüz ne aileleri, ne diğer öğretmenleri ne de kamuoyunu bilgilendirmediği iddia ediliyor.

Bir eyalette görevine son verilen sahte öğretmenin bir başka eyalette nasıl göreve başlar sorusu cevapsız.

CİHAN

Yorumlar