Almanya'da müebbete mahkum Ulvi Kulaç beraat etti

Almanya'nın Bavyera eyaletinin Hof kenti yakınlarında 2001 yılında kaybolan küçük kız Peggy Knobloch vakasının Türk hükümlüsü yeninden yargılanarak beraat etti. 2004 yılında ömür boyu hapis cezası alan Ulvi Kulaç, bugün görülen son...

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da müebbete mahkum Ulvi Kulaç beraat etti

Almanya'nın Bavyera eyaletinin Hof kenti yakınlarında 2001 yılında kaybolan küçük kız Peggy Knobloch vakasının Türk hükümlüsü yeninden yargılanarak beraat etti. 2004 yılında ömür boyu hapis cezası alan Ulvi Kulaç, bugün görülen son duruşmada beraat etti.

Bayreuth Eyalet Mahkemesi'nde açılan ve toplam 8 oturumda sonlanan ikinci davada savcılık ve şikayetçiler, iz, belge ve görgü tanığı olmadığı gerekçesiyle Kulaç'ın beraat etmesini istemişti. Bu gün saat 10.00 da başlayan karar oturumunda davaya bakan hakim Michael Eckstein, Kulaç'ın Peggy vakasında suçsuz olduğuna hükmetti. Kararın ardından mahkeme salonunda yükselen sesler üzerine hakim katılımcıları sesiz olmaları konusunda uyardı.

Ulvi Kulaç'a hapis cezası, 2004 yılında olay hakkında suçu itiraf mahiyetinde verdiği ifadeden dolayı verilmişti. Ancak olayın peşini bırakmayan ve Kulaç'ın Peggy vakasında suçlu olduğuna inanmayan vatandaşların girişimi ile geçen ay açılan ikinci dava neticesinde savcılık da sadece şüphelinin bir itirafının ceza vermek için yeterli olmadığını bildirmişti.

Konuşmasının ikinci kısmında Kulaç'ın ifadesini alan polisi koruyan savcılık, polis memurlarının görevini tarafsız ve vicdanıyla yaptığını söyledi. Ancak duruşmalarda, Kulaç'ın suçu kabul etmesi için polis tarafından yönlendirildiği ortaya çıkmıştı. CİHAN

Yorumlar