Almanya’da müebbete mahkum edilen Türk zanlıya 13 yıl sonra beraat talebi

Bavyera eyaletinde yaklaşık 13 yıl önce aniden ortadan kaybolan küçük kız Peggy olayında suçlu bulunan zihinsel engelli Ulvi Kulaç hakkında açılan ikinci davada sona geliniyor.Yarın karar verilecek dava öncesi bugün yapılan son duruşmada...

Google Haberlere Abone ol
Almanya’da müebbete mahkum edilen Türk zanlıya 13 yıl sonra beraat talebi

Bavyera eyaletinde yaklaşık 13 yıl önce aniden ortadan kaybolan küçük kız Peggy olayında suçlu bulunan zihinsel engelli Ulvi Kulaç hakkında açılan ikinci davada sona geliniyor.

Yarın karar verilecek dava öncesi bugün yapılan son duruşmada savcılık Ulvi Kulaç için beraat talep etti. Mahkemede bugün savcılık Kulaç’ın suçlu olduğunu gösteren hiçbir görgü tanığı, iz, yer ve ceset bulunmadığına dikkat çekti.

Dava hakkında sadece şüphelinin bir itirafının olduğunu dile getiren savcılık yetkilileri, ancak bu itirafın yanlış da olabileceği için bir vatandaşa ceza vermek için yeterli olmadığını bildirdi.

Kulaç’ın ifadesini alan polisi koruyan savcılık, polis memurlarının görevini tarafsız ve vicdanıyla yaptığını söyledi. Ancak duruşmalarda, Kulaç’ın suçu kabul etmesi için polis tarafından yönlendirildiği ortaya çıkmıştı. 2004 yılında verdiği ifadeden dolayı ömür boyu hapis cezası alan Kulaç’ın yarın serbest kalması bekleniyor. CİHAN

Yorumlar