Almanya'da motosiklet çeteleri yasadışı ilan edildi

Leipzig İdare Mahkemesi, Frankfurt’ta faaliyet gösteren Hells Angels adlı iki motosiklet grubuna getirilen yasağı onayladı.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da motosiklet çeteleri yasadışı ilan edildi

Leipzig İdare Mahkemesi, Frankfurt’ta faaliyet gösteren Hells Angels adlı iki motosiklet grubuna getirilen yasağı onayladı. Bu kararla birlikte Hessen, söz konusu gruba yönelik yasağı yürürlüğe koyan ilk eyalet oldu.

Almanya’nın Frankfurt şehrinde organize suçlara karıştığı gerekçesiyle yasaklanan motosiklet grubuna Leipzig İdari Mahkemesi’nden de kötü haber geldi.

Hells Angels’a yönelik baskınlardan sonra söz konusu Frankfurt’lu motosiklet grubu, silah ticareti, uyuşturucu ve insan kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle Hessen Eyaleti İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklanmıştı.

200'den fazla üyesi bulunan grubun bazı üyeleri gözaltına alınmış, baskınlarda ele geçirilen silah ve diğer yasa dışı maddelere de el konulmuştu.

Konuyu Kassel İdari Mahkemesi’ne taşıyan Hells Angels, buradan umduğu sonucu alamayınca Leipzig’in yolunu tutmuştu.

Leipzig İdari Mahkemesi de yasağı yerinde bularak bu gruba yönelik atılan yasal adımların haklı olduğunu teyit etti.

Böylelikle Almanya genelinde ilk kez bir eyalette Hells Angels adlı motosiklet grubunun faaliyetleri yasaklanmış, eyaletin çişleri Bakanı Boris Rhein amacına ulaşmış oldu.

Ülkedeki diğer eyaletlerin söz konusu yasağı referans alarak, kendi bölgelerinde de benzer bir uygulamaya gitmesi bekleniyor. CİHAN

Yorumlar