Almanya'da medyaya baskı ihtimali dahi kabul görmedi

Almanya’da medyanın baskılardan ve her türlü etkilerden uzak kalması toplum tarafından da kabul edilmiş demokratik bir uygulama.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da medyaya baskı ihtimali dahi kabul görmedi

Almanya’da medyanın baskılardan ve her türlü etkilerden uzak kalması toplum tarafından da kabul edilmiş demokratik bir uygulama. Medyadan küçük ricaların dahi 'etkileme' kabul edildiği Almanya’da, Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) Çalışma ve Uyum Bakanlığı tam da bu konuda eleştirilere maruz kalıyor. Bakanlık basın sözcüsü gazeteci Daniele Milutin’in bakanlıktaki görevinin yanı sıra zaman zaman da WDR5 radyosunda çalıştığı tespit edilince siyasi arenada ortam gerildi.

Milutin, işe başladığı günden bugüne kadar üç kez göçmenlerin de davet edildiği ve göçmenlerle alakalı konularının tartışıldığı masa konuşmaları olan ‘Tischgespräche’ isimli programın sunuculuğunu yapmış. WDR, üzerinde her türlü etki oluşturulabilme görüntüsüne karşılık Milutin ile birlikte çalışmaya son verildiğini duyurdu. KRV anamuhalefet partisi Hıristiyan Demokratik Birlik ise konunun peşini bırakmayarak bunun WDR’ye etki için bir bahane olarak kullanılıp kullanılmadığını ve bundan sonrada böyle bir ihtimalin olup olmadığını gündemde tutmaya devam edeceğini ve bunun için meclise soru önergesi vereceğini duyurdu. CİHAN

Yorumlar