Almanya'da maaşlar, son dört yılın en düşük seviyesinde

Federal İstatistik Dairesi, Almanya’da ücretlerin yılın ilk üç çeyreğinde yüzde 1,3 oranında arttığını ancak tüketici fiyatlarının yüzde 1,6 oranında yükseldiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da maaşlar, son dört yılın en düşük seviyesinde

Federal İstatistik Dairesi, Almanya’da ücretlerin yılın ilk üç çeyreğinde yüzde 1,3 oranında arttığını ancak tüketici fiyatlarının yüzde 1,6 oranında yükseldiğini duyurdu. Toplam farkın çalışanlar açısından kötü haber anlamına geldiğine dikkat çeken istatistik kurumu, ücretlerin reel olarak düştüğünü ve çalışanların cebine daha az para girdiğini vurguladı.

Kurumun açıkladığı rakamlara göre, Almanya’da çalışanların aldığı aylıklar 2008′deki küresel krizden bu yana en düşük seviyesine geriledi. Kurum, düşüşün en çok hizmet sektöründe görüldüğü bilgisini verdi. Buna göre bankacılık, sigorta ve kamu sektöründe çalışanların ücretleri diğer sektörlere göre daha fazla düştü. Brüt ücretler bu sektörlerde ortalama 4.576 Euro oldu.

Brüt ücretler, enerji sektöründe 4.510 Euro, telekomünikasyon branşında ise ortalama 4.501 Euro olarak kaydedildi. CİHAN

Yorumlar