Almanya'da kuş gribinden on binlerce tavuk itlaf edildi

Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinin Grafschaft Bentheim bölgesinde H5N1 türü kuş gribi tespit edildi.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da kuş gribinden on binlerce tavuk itlaf edildi

Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinin Grafschaft Bentheim bölgesinde H5N1 türü kuş gribi tespit edildi. Daha önce özel bir laboratuvarda yapılan testlerin pozitif çıkması üzerine Friedrich-Loeffler-Enstitüsü’ne gönderilen numunelerin pozitif olduğu tescillendi.

Kuş gribinden etkilenen 38 bin tavuk ise itlaf edildi. Olay sonrası eyalette kuş gribi ile mücadele etmek amacıyla Avrupa ve federal düzenlemelere göre alınması gereken tedbirler uygulamaya konulurken, kuş gribinin meydana geldiği çiftliğin bir kilometre çevresi karantina altına alındı. Karantinaya alınan bölgede yer alan üç çiftlikte hala 73 bin 540 kümes hayvanı bulunuyor. İnsanlar için tehlikeli olmadığı kaydedilen H5N1 türü kuş gribinin nereden ve nasıl bulaştığı ile ilgili inceleme devam ediyor.

Yapılacak temizliğin ardından geçen 21 günlük süre içinde yeni bir olay meydana gelmez ise karantinaya son verilmesi bekleniyor.Yaban kuşlarının rutin olarak incelendiği Almanya’da bu zamana kadar kuş gribinin bulaşıcı olduğuna dair herhangi bir ize rastlanmadığı halde çiftliklerde kontroller aralıksız sürdürüldü. Geçtiğimiz ay sonunda Hollanda’da aynı tür kuş gribine rastlanmıştı. CİHAN

Yorumlar