Almanya'da köpek tasmalarında ip boylarına sınırlama

Köpek sayısının bir hayli fazla olduğu Almanya’da, hayvanların toplum içinde nasıl gezdirileceklerine dair yeni kurallar getirildi. Münih'te dün başlayan uygulamaya göre, omuz yüksekliği yerden 50 santimetreden fazla olan köpekler şehrin...

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da köpek tasmalarında ip boylarına sınırlama

Köpek sayısının bir hayli fazla olduğu Almanya’da, hayvanların toplum içinde nasıl gezdirileceklerine dair yeni kurallar getirildi.

Münih'te dün başlayan uygulamaya göre, omuz yüksekliği yerden 50 santimetreden fazla olan köpekler şehrin tarihi yerlerinde, yaya geçitlerinde, trafiğin yoğun olduğu bölgelerde, metro, otobüs ve tramvay içi ve güzergahlarında kesinlikle bağlı bir şekilde gezebilecekler.

Köpek sahipleri hayvanlarını 2 metreden daha uzun bir ip ile bu bölgelerde gezdiremeyecek.Hayvanların çocuklar başta olmak üzere çevredeki insanlara zarar vermesinin önüne geçilmek isteniyor.

Bunun yanı sıra şehrin bazı yerlerine ise köpeklerin girmesi yasaklanıyor. Özellikle çocuk parkları, festival veya etkinliklerin yapıldığı kalabalık yerler ile yeşil alan olarak ayrılmış yerlere köpeklerin girmesi mümkün olmayacak. Buralara köpeklerin girmesinin yasak olduğuna dair tabelalar ve uyarı işaretleri asıldı.

Münih şehir yönetimi bu kuralların sıkı şekilde takip edilmesi için iki memuru görevlendirdi. Kural ihlallerinin belirlenmesi durumunda köpek sahiplerine para cezası kesilecek. CİHAN

Yorumlar