Almanya’da konuşulan Türkçenin seviye kat etmesi gerekiyor

Almanya'da Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) Hamburg Meclis Grubu eğitim konuları sözcüsü Karin Prien öncülüğünde okullarda anadil olarak verilen Türkçe derslerinin kalitesinin artırılması için meclise dilekçe verildi. Dilekçede günlük...

Google Haberlere Abone ol
Almanya’da konuşulan Türkçenin seviye kat etmesi gerekiyor

Almanya'da Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) Hamburg Meclis Grubu eğitim konuları sözcüsü Karin Prien öncülüğünde okullarda anadil olarak verilen Türkçe derslerinin kalitesinin artırılması için meclise dilekçe verildi.

Dilekçede günlük hayatta kullanılan Türkçenin iş hayatında da önemli olduğu, ancak kullanılan Türkçenin yeterli olmadığı belirtildi. Dilekçede, özellikle Türk öğrencilerin daha iyi Türkçe öğrenmesi için kaliteyi yükseltmek gerektiğine işaret edildi. Dilekçede ayrıca Ankara’da öğrenci ve öğretmenler için yapılan A2, B1,B2 ve C1 olarak tabir edilen TÖMER sınavlarına katılma hakkı ve sınav sonunda alınacak sertifikaların kabul edilmesi istendi.

Türkçe şu anda Hamburg’da herhangi bir kritere ve sisteme bağlı olmadan okutuluyor. Türkçe dersine katılan öğrencilere verilen belge ise sadece derse katıldıklarını gösteriyor.Prien, her geçen gün yabancı dillerin öneminin giderek arttığını belirtti. Prien, “Birden çok dile hakim olmak artık istisna değil, günlük hayatta toplumun bir yansıması.Özellikle göçmenlerin geldikleri ülkelerin dili, anadil daha iyi teşvik edilmesi gereken eğitici bir kaynak olmalı. Birden çok dil bilmenin Türk göçmenler için bir hazine olarak görülmesini ve bu şekilde anlaşılmasını istiyoruz.” dedi.Prien, öğrencilerin hem Almanca hem de anadili en iyi şekilde öğrenmesi için okullardaki imkanların artmasını istedi.

CİHAN

Yorumlar