Almanya'da istihbarat örgütlerine daha sıkı denetim

Almanya, istihbarat örgütlerini daha sıkı denetlemek istiyor. Sosyal Demokrat Partili (SPD) politikacı Burkhart Lischka, istihbarat örgütlerinin denetiminden sorumlu Meclis Denetleme Komisyonu'nun yetkilerinin artırılması ve aynı zamanda da yapısının ve.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da istihbarat örgütlerine daha sıkı denetim

Almanya, istihbarat örgütlerini daha sıkı denetlemek istiyor.

Sosyal Demokrat Partili (SPD) politikacı Burkhart Lischka, istihbarat örgütlerinin denetiminden sorumlu Meclis Denetleme Komisyonu'nun yetkilerinin artırılması ve aynı zamanda da yapısının ve çalışmalarının şeffaflaştırılmasının gündemde olduğunu söyledi. Almanya’da istihbarat örgütleri Amerikan istihbarat örgütü NSA’nın Almanya’daki faaliyetleri ve yine NSU cinayetlerinde istihbarat örgütlerinin başarısız rolü nedeniyle eleştiri konusu olmuştu.

Yeni düzenlemeler ile Meclis Denetleme Komisyonu istihbarat örgütlerinin çalışmaları konusunda hükümet tarafından yeterince bilgilendirilmediklerini düşündüğünde açıktan eleştiride bulunabilecek.

Almanya’da Meclis Denetleme Komisyonu, dış istihbarattan sorumlu Bundesnachrichtendienst (BND), iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatları (Verfassungsschutz) ve askeri istihbarattan sorumlu Militärischer Abschirmdienst (MAD) teşkilatlarının denetimi sorumluluğunu taşıyor.
CİHAN

Yorumlar