Almanya'da ırkçı saikle işlenen suçlara yüksek cezalar geliyor

Almanya’da ırkçı saikle işlenen suçlarda cezalar nihayet yükseltiliyor. Sosyal Demokrat Partili Federal Adalet Bakanı Heiko Maas, konuyla ilgili bir kanun tasarısı hazırladıklarını açıkladı.Süddeutsche Zeitung’a konuşan bakan, “ırkçı...

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da ırkçı saikle işlenen suçlara yüksek cezalar geliyor

Almanya’da ırkçı saikle işlenen suçlarda cezalar nihayet yükseltiliyor. Sosyal Demokrat Partili Federal Adalet Bakanı Heiko Maas, konuyla ilgili bir kanun tasarısı hazırladıklarını açıkladı.

Süddeutsche Zeitung’a konuşan bakan, “ırkçı motivasyonla işlenen suçlara daha yüksek cezalar getirileceğini” ve bunun için de ceza kanununda değişiklik yapacaklarını söyledi.

Bakana göre, koalisyon sözleşmesinde daha önce öngörüldüğü gibi NSU cinayetlerindeki gibi özellikle güvenlik kurumlarının ihmallerinin bir daha tekrarlanmaması hedefleniyor.

Reuters haber ajansının ulaştığı taslak metinde; “Irkçı, yabancı düşmanı veya insan onuruna zarar veren motivasyonlar, ceza verilmesinde dikkate alınacaktır.” ifadeleri yer alıyor.

SPD’li Bakan Maas, “Böylelikle NSU cinayetleri gibi vakaların önüne geçmeye mecburuz. Bunun için birlikte çalışmalıyız.” şeklinde konuştu.

SPD Hukuk Uzmanı Burkhard Lischka ise, Alman hukukçuların yeni çıkacak kanunla birlikte işlenen suçlarda “motivasyon unsuruna daha fazla dikkat edeceklerini” vurguladı.

Sol Parti’den Halina Wawzyniak da kanunun net ve somut ifadeler içermesi gerektiğine işaret etti. CİHAN

Yorumlar