Almanya'da ilk temas

Başbakan Erdoğan, bir dizi temaslarda bulunmak için gittiği Almanya'da progerie hastası Gamze'yi kabul etti

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da ilk temas

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir dizi resmi temalarda bulunmak üzere geldiği Almanya'nın Berlin kentinde kalacağı otelin önünde toplanan kalabalık grup tarafından "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla karşılandı. Başbakan Erdoğan, daha sonra kaldığı otelde Almanya ve Hollanda'da faaliyetlerini sürdüren bazı Türk sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri ve progerie hastası Gamze Yağar'ı (14) kabul etti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçağı 'ANA' ile dün akşam saatlerinde Almanya'nın başkenti Berlin'e geldi. Başbakan Erdoğan, Tegel Havalimanı'nın askeri bölümünde Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu tarafından karşılandı. Başbakan Erdoğan ile birlikte eşi Emine Erdoğan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış da Berlin'e geldi. 

OTELİN ÖNÜNDE SEVGİ GÖSTERİSİ

Tegel Havalimanı'ndan Berlin merkezdeki Ritz Carton Otel'e karayolu ile geçen Başbakan Erdoğan, burada toplanan kabalık tarafından "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla karşılandı. Başbakan Erdoğan'ı karşılayan arasında bulunan küçük bir grubun Mısır bayrağı taşıdığı görüldü. Sevgi gösterisinde bulunan kalabalığı selamlayan Erdoğan, bazı vatandaşlarla tokalaştıktan sonra kalacağı otele geçti. 

STK TEMSİLCİLERİ İLE PROGERİE HASTASI YAĞAR'I KABUL ETTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kaldığı Ritz Carton Otel'inde Almanya ve Hollanda'da faaliyetlerini sürdüren bazı Türk sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcilerini kabul etti. Başbakan Erdoğan'ın kabul ettiği STK temsilcileri arasında Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Avrupa Genel Başkanı Cahit Kerenciler, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Başkanı İzzet Er, İslam Toplumu Milli Görüş (İGMG) Genel Sekreteri Oğuz Üçüncü, Avrupa Türk İslam Birliği Kurucu Genel Başkanı Musa Serdar Çelebi ve Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Başkanı Süleyman Çelik yer aldı. 
Başbakan Erdoğan, STK temsilcileri ile olan görüşmesi sona erdikten sonra Stuttgart 'ta yaşayan Kayserili bir ailenin çocuğu olan progerie hastası Gamze Yağar'ı (14) kabul etti. Yağar, Türkiye'de ülkeyi tanıtmak için arkadaşlarıyla bir toplantı gerçekleştirmek istediğini söyleyip Başbakan Erdoğan'a kendi yaptığı resimlerinden oluşan 2014 yılı takvimini hediye etti.

Yorumlar