Almanya'da ılık Noel

Avrupa’nın kuzeyini etkileyen fırtınalar Almanya’ya da yağmur getirirken, sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da ılık Noel

Avrupa’nın kuzeyini etkileyen fırtınalar Almanya’ya da yağmur getirirken, sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Hava durumunda yıl sonuna kadar önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Kuzey Denizi ve İngiltere’de etkili olan Dirk fırtınası nedeniyle Noel tatilinde zor günler geçiren bu bölgede uçak seferlerinde iptaller yaşanırken, kara ve deniz ulaşımı da güçlükle yapılıyor.

Fransa’nın kuzeyinde etkisini gösteren Christian adlı alçak hava basıncı da fırtınaya neden oldu. Bu bölgedeki 250 bin haneye elektrik verilemiyor. Arızanın giderilmesinin en az üç gün süreceği belirtiliyor.

Fırtına, İspanya’nın da büyük bir kısmında etkisini hissettiriyor. Güneyde Galiçya, kuzeyde ise Bask bölgesinde hava ulaşımında aksamalar yaşanıyor.

Olumsuz hava koşulları ve fırtına nedeniyle en az 4 kişinin hayatını kaybettiği de gelen haberler arasında.

ALMANYA’DA ILIK HAVA

Söz konusu hava kütlesi Almanya’da da kısmen etkili olurken, bu ülkeye yağmur ve sıcak hava getirdi.

Alman Meteoroloji Dairesi’nden (DWD) Thomas Ruppert, denizlerden gelen sıcak hava nedeniyle Almanya’da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini kaydetti.

“Avrupa’nın kuzeyinden gelen, Almanya üzerinden doğuya doğru seyreden bu hava kütlesi, Almanya’ya yağmur bırakacak. Yüksek yerlerde yer yer kar yağışları görülecek.” diyen Ruppert, ara ara fırtınanın etkili olacağını söyledi.

Çarşamba gününün yağmurlu geçeceğini belirten meteoroloji uzmanı, ülkenin kuzey batısı ve güney doğusunda yer yer serin hava görüleceğini anlattı, 1300 metre yükseklikteki bölgelerde de kar beklendiğini ifade etti.

Perşembe günü yağmurların bölgesel olarak etkili olacağını kaydeden DWD uzmanı, Bavyera’nın yağmurlu olacağını Alp dağları bölgesinde kısmen de olsa kar görüleceğini duyurdu.

Cuma günü ise İngiltere’den Almanya üzerine gelecek olan hava kütlesi nedeniyle Almanya’da yağmur ve rüzgar etkili olacak.

Yıl sonuna kadar havaların bu düzeyde kalması ve büyük bir değişiklik olmaması bekleniyor. CİHAN

Yorumlar