Almanya'da hükümet iltica yasasını sertleştirdi

Almanya'da Federal Meclis’te kabul edilen yasa ile iltica yasası sertleştirildi. Özellikle Sırbistan, Bosna- Hersek, Makedonya gibi Balkan ülkelerinden gelenler hemen sınır dışı edilecek. Hükümet, yaptığı değişiklikle söz konusu Balkan...

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da hükümet iltica yasasını sertleştirdi

Almanya'da Federal Meclis’te kabul edilen yasa ile iltica yasası sertleştirildi. Özellikle Sırbistan, Bosna- Hersek, Makedonya gibi Balkan ülkelerinden gelenler hemen sınır dışı edilecek. Hükümet, yaptığı değişiklikle söz konusu Balkan ülkelerini güvenli ülkeler sınıfına aldı. Böylece bu ülkelerde siyasi takip korkusu olmadığı vurgulandı. Balkan ülkelerinden gelen iltica başvurularının inanılmaz şekilde arttığını söyleyen İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, gelen başvuruların sadece yüzde 1’inin kabul edildiğini belirtti.

Almanya’da iltica başvurularının değerlendirilip karara bağlanması aylarca sürdüğü için bu sürede başvuru yapanlara sosyal yardım yapılıp konaklama giderleri karşılanıyordu. Yasadaki değişiklikle iltica başvurusu yapanlar kısa sürede sınır dışı edilebilecek. Yeni yasayla ayrıca ilticacılar ve uzun süredir geçici oturumla kalanlara 3 ay sonra çalışma izni verilecek. Önceki uygulamaya göre 12 ay sonra çalışabiliyorlardı.

BADEN-WÜRTTEMBERG YEŞİLLER’DEN TEPKİ

Yeşiller’in Baden-Württemberg Eyalet Teşkilatı ise karara tepki gösterdi. Eyalet koalisyon hükümetinin ortağı Yeşiller (BW) iç politika sözcüsü UliSckerl, özellikle yasadaki yeni düzenlemelerden olan Sırbistan, Bosna- Hersek ve Makedonya gibi ülkelerin güvenli ülke kategorisine alınmasının kritik bir karar olduğuna dikkat çekti. İstatistiki verilere göre BW ve çevresine geçen yıl gelen sığınmacıların dörtte birinden fazlasını söz konusu ülkelerden gelen sığınmacılar oluşturuyor.

CİHAN

Yorumlar