Almanya'da grevler toplu ulaşımı vurdu, taksi duraklarında kuyruklar oluştu

Almanya’da grevlerin son yıllarda büyük boyutlara ulaşması özellikle söz konusu ulaşım olduğunda vatandaşı mağdur edecek duruma geldi.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da grevler toplu ulaşımı vurdu, taksi duraklarında kuyruklar oluştu

Almanya’da grevlerin son yıllarda büyük boyutlara ulaşması özellikle söz konusu ulaşım olduğunda vatandaşı mağdur edecek duruma geldi. Ver.di sendikasının başlattığı grev de maaş artışı talep eden işçilerin beklentileri anlayış ile karşılansa da, günlük hayatı olumsuz etkilemesi sebebiyle halkı iyice yordu.

Toplu ulaşım araçlarının hareket etmemesinden dolayı yüzlerce kişi taksilere binmek zorunda kalırken, taksilerin sayıca yetersiz kalması taksi duraklarında uzun kuyruklara sebep olabiliyor. Trafiğin önemli ölçüde kilitlenmesinin yanı sıra anaokullarının da kapatılacak olmasından dolayı birçok çalışan ebeveyn mecburen tatil günlerinden harcayarak evde çocuklarına bakacaklar.

Sendika bu grevle 2,1 milyon çalışanın maaşlarında artışa gidilmesini talep ediyor. Sadece Kuzey Ren- Vestfalya eyaletinde greve 70 bin çalışanın katılması bekleniyor. Sendika geçtiğimiz hafta düzenlenen grevde 50 bin personeli eyleme katılmaya ikna edebilmişti.

İşverenler ise yeni greve tepkili. Geçtiğimiz hafta yaşanan grevler sonrasında işverenler ve Ver.di Başkanı Frank Bsirske anlaşa zeminine oldukça yaklaştıklarının sinyalini vermişti. Daha önce havaalanı saha personellerinin geniş çaplı ve günler süren grevleri sonrasında Lufthansa gibi dev şirketler milyonlarca Euro zarara uğramıştı.
CİHAN

Yorumlar