Almanya'da fırtına sonrasında trafik kaosu

Almanya’ya etkisi altına alan sağanak yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ülkede altı kişinin ölümüne yol açan fırtına nedeniyle trafik de alt üst olduKuzey Ren-Vestfalya bölgesinde zarar gören raylar nedeniyle tren...

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da fırtına sonrasında trafik kaosu

Almanya’ya etkisi altına alan sağanak yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ülkede altı kişinin ölümüne yol açan fırtına nedeniyle trafik de alt üst oldu

Kuzey Ren-Vestfalya bölgesinde zarar gören raylar nedeniyle tren trafiği durma noktasına geldi. Yaklaşık beş bin kurtarma ekibinin aralıksız olarak çalıştığı Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde birçok yol ve tren hattı kapalı.

Pazartesi gecesi yolcular, en yakın istasyona gidebilmek için saatlerce trenlerin içinde beklemek zorunda kaldı.

Hızı yer yer saatte 145 kilometreyi aşan fırtınanın bıraktığı hasar nedeniyle yüzlerce kişi bu sabah işe gidemedi. Çok sayıda tren seferleri iptal edildi. Devrilen ağaçlar ve hasar gören yollar nedeniyle kilometrelerce araç kuyrukları oluştu. Dortmund – Essen – Düsseldorf – Köln – Dortmund – Gelsenkirchen ve Duisburg yolları kapandı.

Essen kentinde, ölümcül elektrik çarpmalarını önlemek için toplu taşıma araçlarının elektrikleri kesildi.

Tren ve otobüs seferlerinin yapılamadığı Köln kentinde de ulaşımın normale dönmesi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Yollardaki kurtarma çalışmalarının uzun sürebileceğini belirten polis, Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde yolcuların uzun süre bekleme ihtimalini göze almaları gerektiği uyarısında bulundu.

Fırtınada çok sayıda araç ve evin zarar gördüğü Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde milyonlarca Euro’luk zarar meydana geldiği kaydedildi.

Bugün Potsdam, Kuzey ve Batı Berlin ile Brandenburg’un bazı bölgelerinde etkili olan fırtınanın yarın da Bavyera eyaletinde etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. CİHAN

Yorumlar