Almanya'da 'farklı cinsel yönelimlere hoşgörü’ dersi tartışması

Almanya'nın Baden-Württemberg (BW) eyaletinde Yeşiller-SPD Hükümeti’nin 2015’ten itibaren okullarda ‘farklı cinsel yönelimlere hoşgörü’ çerçevesinde uygulamaya koymak istediği ders planına gösterilen yoğun tepkilerin ardından hükümet geri adım attı.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da 'farklı cinsel yönelimlere hoşgörü’ dersi tartışması

Almanya'nın Baden-Württemberg (BW) eyaletinde Yeşiller-SPD Hükümeti’nin 2015’ten itibaren okullarda ‘farklı cinsel yönelimlere hoşgörü’ çerçevesinde uygulamaya koymak istediği ders planına gösterilen yoğun tepkilerin ardından hükümet geri adım attı. Eyaletin başbakanı Winfried Kretschmann (Yeşiller) kamuoyunda rahatsızlık oluşturan müfredat çalışmasıyla ilgili gereken düzenlemenin yapılacağını açıkladı.

Kretschmann, "Kültürlerarası savaşları önlemek için elimizden geleni yapacağız. Müfredat değişimi ile ilgili hazırlanan taslak yeniden gözden geçirilecek rahatsızlığa sebep olan ifadeler düzeltilecek. Herkes çocuğunu güvenle okula gönderebilir. Okullar çocukların düşünmelerini ve önemli kararları kimsenin etkisi altında kalmadan vermelerini teşvik eder." dedi.

Başbakan ayrıca, ders planına sert tepki gösteren ve öğrencilere bu yolla ideolojik bir görüşün aşılanmak istendiğini iddia eden kiliselerle de görüşeceğini belirtti.

CDU Eyalet Meclisi Milletvekili Georg Wacker ise eğitim bakanını eleştirdi. Wacker, "Haftalardır devam eden tartışmalar Eyalet Eğitim Bakanı Andreas Stoch'un (SPD) ne kadar başarısız olduğunun göstergesidir. Bakanın çalışmaları eyalette kutuplaşmaya yol açtı. Söz konusu ders planı nedeniyle insanlarda korku ve tedirginlik oluştu." dedi.

Ders planına karşı Realschule öğretmeni Gabriel Stängle online imza kampanyası başlatmış ve söz konusu kampanyaya 193 bin kişi destek vermişti. CİHAN

Yorumlar