Almanya'da eyaletlerin çifte vatandaşlık yasa taslağı değerlendirmeye alındı

Almanya'da Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz ve Schleswig-Holstein eyaletlerinin yürürlükte olan opsiyon modelinin vatandaşlık yasasından kaldırılmasını öngören yasa teklifi, Eyalet Temsilcileri Meclisi’nde (Bundesrat) değerlendirmeye alındı.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da eyaletlerin çifte vatandaşlık yasa taslağı değerlendirmeye alındı

Almanya'da Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz ve Schleswig-Holstein eyaletlerinin yürürlükte olan opsiyon modelinin vatandaşlık yasasından kaldırılmasını öngören yasa teklifi, Eyalet Temsilcileri Meclisi’nde (Bundesrat) değerlendirmeye alındı. Bundesrat’ın bugünkü oturumunun 42. gündem maddesi olan yasa teklifi meclisin içişleri, sosyal, aile ve gençlik komisyonuna gönderildi. Bir basın sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre komisyon, yasa teklifini değerlendirdikten sonra bir sonraki oturumda oylamaya yetiştirebilir.

Eyalet Temsilcileri Meclisi’nin bir sonraki oturumu ise 11 Nisan’da yapılacak. Bilindiği gibi eyaletlerin bu inisiyatifi, federal hükümet ortakları Hıristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) ve Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) arasında soğuk hava esmesine sebep olmuştu. Birlik Partileri opsiyon modelinin kaldırılmasına Almanya’da okula gitme ve en az belli bir süre yaşamış olma şartını koşuyor. CİHAN

Yorumlar